Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Türkiye'deki bir çok hastaneye örnek olacak bir uygulamaya imza attı. Sağlık çalışanlarının güne zinde başlamasını sağlamak ve stresten uzaklaşmasını isteyen hastane yönetimi, sabah sporu programlarını başlattı. Mesai saati öncesinde hastane bahçesinde toplanan çalışanlar, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Özdemir Yılmaz eşliğinde spor yapıyor.

Personellerin sabah sporuna hastalar da odalarından eşlik ediyor. Haftada üç gün 15 dakika boyunca germe ve gevşetme hareketleri yapan çalışanlar, bu sayede güne mutlu başlıyor.

İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Uygulamanın kısa sürede faydasını gördüklerini ifade eden Başhekim Serdar Pedükcoşkun, "Kravatımı ceketimi çıkarıp ben de spora katılıyorum.

Önemli olan, bu gergin ve stresli yaşamdan kendimizi uzaklaştırmak. Bir arada bir şeyler yapabilmek. Sabah gözünü ovuşturarak gelenlerin yüzünde bir anda gülümse oluyor. 15 dakikalık egzersizden sonra gevşeyerek güne çok daha iyi başlıyorlar. Arzu ederek katılıyorlar ve her geçen gün sayımız daha da artıyor" dedi.

15 dakikalık egzersizlerin mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin salgılanmasına yardımcı olduğu belirten Fizik Tedavi Uzmanı Yılmaz ise şunları söyledi:

"Haftada 3 gün 10-15 dakika germe ve esneme egzersizleri ile kasları güçlendirmek için izometrik egzersizler yapıyoruz. Arkadaşlarımız seansın başında biraz zorlanıyor ama bittiğinde esnediklerini ve gevşediklerini hissediyorlar. Mesleğimiz stresli ortamda. Spor sayesinde kaslarda gelişme olurken salgılanan endorfin hormonu da mutluluk veriyor. Çalışanlarımızın her geçen gün ilgisi artıyor. Bu egzersizlerin bir avantajı da özel spor araç ve gereçleri gerektirmemesi. Örneğin ben etek ve topuklu ayakkabıyla egzersiz yapabiliyorum."
Editör: TE Bilişim