Sakarya Arifiye’de Yüksek Hızlı Tren  istasyonu çöktü Sakarya Arifiye’de Yüksek Hızlı Tren istasyonu çöktü
 Tüm Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı Bahadır Dirican, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin dünya ülkelerinde uygulanan şiddetten kat be kat fazla artarak devam etmesinin ciddi bir sorun olduğunu ve bu durumun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. 
Avrupa ülkelerinde veya neo liberal politikaların uygulandığı ülkelerde de çalışanlara şiddet uygulandığının görüldüğünü aktaran Tüm Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı Bahadır Dirican, “Ancak ülkemizde hem daha çok hem de daha ağır sonuçlara varan bir şiddet uygulanmakta. Çalışanları halka şikâyet eden popülist politikalar şiddeti artırmaktadır. Sağlık çalışanlara uygulanan ve her geçen gün boyutu gittikçe artan şiddet olayları artık vakayı adliyeden hale gelmiştir. Bakanlık olarak; şiddeti önlemek için acilen yasal düzenleme yapılmalıdır. İnsana önem veren çalışanları koruyan ve onların hakkını savunan hasta hakkı kadar çalışan haklarını da güvenceye alan bir yasal düzenleme istiyoruz” dedi
Dirican, acilen yasal düzenleme yapılmasını isteyerek şöyle devam etti: “Şiddet ve tacize uğrayan personel için güvenlik alarm düğmeleri ve x Ray cihazları projeleri ile şiddeti önleyeceklerini açıklayan Sağlık Bakanlığı bu açıklamalarını artık unutmuştur inandırıcı olması için şiddeti önlemek üzere acele gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Para harcamadan da gerekli tedbirler alınmaya başlanabilir. Sağlık çalışanlarının hizmet içi eğitimlerle şiddet ve holiganlara karşı eğitime alınmaları gerekir.”

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim