Denizlide trafik kazası can aldı Denizlide trafik kazası can aldı
Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde bazı kişilerin gerçek dışı özürlü heyet raporu alarak malulen emekli oldukları bilgisine ulaştı. Emniyet ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, malulen emekli olan 11 kişi tekrar hastaneye götürülerek muayene edildi, tahlilleri alındı. Bu kişilere daha önce verilen özür oranlarının malulen emekli olmaya yeterli olmadığı ve herhangi bir özürlerinin bulunmadığı ortaya çıktı. 
Araştırmayı derinleştiren emniyet yetkilileri, yapılan çalışmalar sonucunda, dernek adı altında faaliyet gösteren iş yerinde yöneticilerin, vergi indiriminden yararlanmak ve malulen emekli olmak isteyen fakat özür oranları buna yetersiz olan veya hiç özrü bulunmayan kişilere ilaç veya değişik gıda maddeleri kullandırarak tahlillerini etkileyecek şekilde sonuçlar çıkmasını sağladıklarını tespit etti.

Dernek yöneticileri N.F (44), R.S (33), F.Y (36), H.K (37), D.Ç (45), R.D (41) ve A.A (45) gözaltına alındı. Gözaltına alınan dernek yöneticilerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli kişiler adına düzenlenmiş 42 özürlü sağlık kurulu raporu, 68 nüfus cüzdanı fotokopisi, şahıslara ait 21 evrak, 10 senet ve 1 hard disk ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemlerinin arından mahkemeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrollerini yaptırmak kaydıyla serbest bırakıldı. Örgüt üyelerinin haksız yollarla emekli olmasını sağladığı kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) toplam 116 bin lira emekli maaşı ve sağlık harcaması yaparak kurumu ve devleti zarara uğrattıkları, örgütün emekli ettikleri şahıslardan 55 bin lira para alarak haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Sahte raporları ellerinden alındıktan sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakılan 11 kişinin ise devleti zarar uğratmak suçundan haklarında işlem yapılacağı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim