Sakarya Arifiye’de Yüksek Hızlı Tren  istasyonu çöktü Sakarya Arifiye’de Yüksek Hızlı Tren istasyonu çöktü
 Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından damacana su üretimi durdurulan Hazar Vox Nida Su’nun üçüncü tahlil numunelerinin normal çıktığını açıkladı. Nida suyun üretime başlaması ile birlikte Sakarya’da uygunsuz su firması kalmadığı belirtildi. 
Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığının talimatı doğrultusunda Sakarya’da faaliyet gösteren su işletmelerinden alınan 19 litrelik damacana su örneklerinin İstanbul Hıfzıssıhha Laboratuvarında yapılan analizleri sonucunda altı tanesinin ilgili mevzuata uygun olmadığı hususu Bakanlık tarafından açıklanmıştı. Müdürlüğümüzce bu işletmelerden, işletmelerin talebi doğrultusunda alınan ikinci kontrol izleme numunelerinden bugüne kadar beş tanesi uygun gelmiş, Hazar Vox Nida adlı su işletmesinin ikinci analiz sonucu uygun gelmemişti” dedi.
Erdoğan, açıklamasında ayrıca, “İşletme yetkililerinin sorunun giderildiğini beyan etmelerini müteakiben Hazar Vox Nida’dan alınan ve uygun çıkan üçüncü kontrol analiz sonuçları elimize ulaşmış bulunmaktadır. Böylece ilimizde faaliyet göstermekte olan ve daha önce uygun olmadığı açıklanan tüm su işletmeleri konuyla ilgili sorunlarını gidermiş bulunmaktadır. Ancak müdürlüğümüzce özellikle bu işletmeler başta olmak üzere tüm su işletmeleri hassasiyetle takip edilmeye devam edilecektir" diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan listede Sakarya’dan bazı firmalar yer almıştı. Firmalar isimlerinin açıklanmasının ardından gönderdikleri numunelerin sonuçları açıklanana kadar üretimlerinin durdurulması cezasına tabi tutulurken; Nida Su'yun da temiz çıkması ile Sakarya’da uygunsuz su firması kalmadığı belirtildi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim