CHP’li İsmail Yetişkin yönetimindeki Seferihisar Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında ek gündem maddesiyle meclise getirilen Seferihisar Belediye Başkanlığı’na ait 447 adet taşınmazın takas, mahsup edilmesi veya satışa çıkarılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Melike Balcıoğlu’nun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile uygun görüldü. AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın “Satmanın çözüm olmadığını söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Bu yapılan Seferihisar’a ihanettir!”

Meclis Toplantısı öncesinde yapılan grup toplantısında Meclis Üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın “Değeri paha biçilemeyecek nitelikteki belediye mülklerinin haraç mezat satışlarının üstünü örtmek için hatırlarsanız 2021 yılı başlarında ‘30 yıl sonra bir ilk, Seferihisar Belediyesi borcunu sıfırladı’ diye algı operasyonu yaptılar. İşin aslında; borcumuza istinaden ‘zoraki’ mahsuplaştık. 35 yıllık belediye bütçesi kadar arazilerimizi Tunç Soyer döneminde başlayan satış furyasında çözüm olacağını düşündüler.

Biz defalarca satmanın çözüm olmadığını dile getirdik.Satmanın çözüm olmadığını söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Bakın bugün görüyoruz 2 yıl dolmadan yine Belediyemiz çıkmaza girdi. Seferihisar'ın geleceği için derin bir endişe ve büyük bir hayal kırıklığıyla karşı karşıyayız. Tunç Soyer döneminde başlayan hatalar zinciri, ne yazık ki hala sürüyor. Yanlış politikalar ilçemizi adım adım geriye götürüyor. Sayın Başkan İsmail Yetişkin'in belediyenin elindeki son mülkleri satışa çıkarmasıyla, neyi amaçladığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu satma geleneğiyle, ilçemizin potansiyelini yok etmeye devam ediyoruz.

ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili

Gelir getirici projeler ve sürdürülebilir çözümler üreterek ilçemize değer katmalıyız. Seferihisar'ı parlayan bir yıldız yapmak için çalışarak ve üreterek borçlarımızı ödememiz gerektiğini anlamıyorlar mı? Seferihisar Belediyesi, geleceğe yatırım yapan, ilçemizi kalkındıran bir anlayışa sahip olmalı, varlıklarını satmaktan vazgeçmelidir. Doğru adımlarla Seferihisar'ı yarınlara taşıyacak hamle yapmamız şart! Biz Seferihisarlılar, ilçemizin güzelliklerine, doğal zenginliklerine ve tarihine sahip çıkmakla yükümlüyüz. Gelecek nesillere daha güzel bir Seferihisar bırakmak için mücadele etmeliyiz.

Satarak geçici bir çözümden başka bir şey elde edemeyiz. Seferihisar hepimizin. Yönetimin bu yanlışlardan bir an önce dönmesini ve ilçemizin geleceğini karartmaktan vazgeçmesini istiyoruz” dedi. Alınan komisyon kararına karşı çıkan AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Ümit Cingöz ise meclis salonunda yaptığı konuşmasında “4 buçuk yıldır sürekli olarak meclis toplantılarında gündeme gelen ve çoğunluğu vatandaşlarımıza ait olan ancak ufak bölümleri Belediyemize ait hisseli satışlara ilişkin görüşlerimizi vatandaşlarımızın lehine olduğu yönünde olumlu olarak destekledik.

Fakat komisyon kararıyla 447 adet taşınmaz üzerinde alınan kararı şöyle bir tek tek incelediğimizde gayrimenkullerin %80’i yalnızca Seferihisar Belediyesi’ne ait 1171 , 3000, 8200 metrekare, 14 dönüm gibi ciddi büyüklükte parseller olduğunu görüyoruz. Bu kadar geniş taşınmazın satış yetkisinin verilmesini biz doğru olmadığını ifade etmek istiyoruz. Çünkü bugün siz bu kadar geniş bir yetkiyi alıp, 447 adet taşınmazın satışlarını yapmayacaksınızdır belki ancak sizden sonra gelecek Belediye Başkanının bu yetkiyi kötüye kullanmayacağının garantisini kimse veremez. Biz bunun tekrar iade  edilip kurumlara olan borçlarımız kadarını yada Belediyemizin bütçesini rahatlatacak

Editör: Ersin USTA