Türkiye’de Afet İşleri Müdürlüğü’nü ilk kuran belediyelerden biri olan Seferihisar Belediyesi, belediye bünyesinde oluşturulan arama kurtarma ekibini de, olası afetler için hazırlıyor.

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük deprem felaketinin ardından belediyelerde zorunlu hale getirilen Afet İşleri Müdürlüğü’nü ilk kuran belediyelerden  Seferihisar Belediyesi’nde, afetlere yönelik çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda belediye bünyesinde oluşturulacak 34 kişilik arama kurtarma ekibi için gerekli kıyafet ve ekipmanların dağıtımı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tarafından yapıldı. Gönüllülerden oluşan ekip ilk olarak, Doğanbey ve Ürkmez şantiye alanlarında arama kurtarma tatbikatı yapacak.

34 GÖNÜLLÜ İLE BAŞLANDI

Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, doğal afetlere hazırlıklı olmak için belediye olarak çalışmalara hız verdiklerini ifade ederek, “Bu kapsamda kurduğumuz Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde de, gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibimizi de oluşturduk. Her türlü teçhizatlarını temin ettik. 34 kişiyle başlıyoruz” dedi.

Editör: Ersin USTA