42 mülteci özel teknede yakalandı 42 mülteci özel teknede yakalandı
Helikopter destekli operasyonla gözaltına alınan 2 zanlı, içmek için tarlaya uyuşturucu ektiklerini iddia etti. İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, Seferihisar ilçesi Karakoç mevkisinde M.D. (28) ile arkadaşı M.S'nin (40) hazine arazisine Hint keneviri tohumu ektiği ihbarını aldı.

Şahısları takibe alan ekipler, aylarca süren takip sonucu tarlanın yerini belirledi. Uyuşturucu satıcısı 2 zanlının tarla içerisinde Hint kenevirlerini topladığını belirleyen ekipler, zanlıların kaçma ihtimaline karşı helikopterle operasyon düzenledi. 100'e yakın jandarmanın katıldığı operasyonda, M.D. ile M.S. tarlada suçüstü gözaltına alındı. Yapılan incelemede 1,5 tona yakın Hint keneviri bulunduğu tespit edildi.

Soruşturmayı genişleten ekipler, iki zanlının uyuşturucu maddeyi Didim ve Çeşme gibi tatil beldelerinde torbacı tabir edilen kişilere sattığını belirledi. Hint keneviri ve uyuşturucu maddelerin kendilerine ait olduğunu kabul eden zanlılar ifadelerinde, "Esrar parası bulamadığımız için kendi tarlamıza Hint keneviri ektik, içiyoruz” dedi. Zanlıların ifadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.






Editör: TE Bilişim