Karamanda cinayet Karamanda cinayet
Şehit polis Ali Karakış'ın (35) Türk bayrağına sarılı tabutu Karaman Devlet Hastanesi morgundan alındı. Şehit polisin naaşı kortej eşliğinde polis evi bahçesine getirildi. Cenaze gelmeden önce polis evi bahçesinde bulunan şehit polisin babası Refik, annesi Dursun ve eşi Yasemin Karakış gözyaşlarını tutamadı. Şehidin yakınları polis memurları tarafından sakinleştirildi. Şehidin naaşı polis evi önünde omuzlara alınarak törenin düzenleneceği alana taşındı. Annesi Dursun Karakış ile eşi Yasemin Karakış ve yakınları tabuta sarılarak ağladı. Tabutun başından ayrıldıktan sonra geri gelen şehidin eşi Yasemin ve 2 yaşındaki oğlu Yusuf tabuta sarıldı. Yusuf'un babasının tabutunun başında ağlaması herkesi ağlattı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu törene geçildi. Şehit polisin öz geçmişinin okunmasının ardından Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez bir konuşma yaptı.

Şehidin, aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini anlatan Sönmez, şöyle konuştu: "Tek hedefin ve gayen olan can, namus ve mal emniyetini sağlarken; toplumun huzurunu temin ve asayişini düzenlemek için çalışırken, yine bu anlardan birini ifa ederken, insanlık düşmanı, serseri, gözü dönmüş canilerin hedef gözetmeksizin insanların üzerine ateş etmesiyle, sen de bu merminin hedefi oldun. Bu serseri ve caniler zannetmesin ki, bu tür davranışlarla ne namuslu insanlarımızı, ne de tarihi şanla, şerefle, cesaretle ve kahramanlıklar dolu teşkilatımızı sindiremeyecektir. Şehidim, ruhun şad olsun. Sizlerin ve milletimizin huzurunda Allah bu kuluna güç verdiği müddetçe, teşkilat içinde çalışmadan, hizmet etmeden, hizmet etmek isteyenler arasına, dedikodu ve iftiralar, nifak sokarak teşkilatı zayıflatmak isteyenlerle, sokakta milletin huzur ve güvenini bozan, halkın can, namus ve malına göz dikenler ile son nefesine kadar mücadele edeceğime yemin ediyorum. Dün katillerin yakalanmasında bize her türlü teknik ve operasyonel desteği veren kurumlarımız ile İl Jandarma Komutanlığı ve personeline şükranlarımızı sunuyorum" Sönmez, konuşmasının bitiminde şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü.
Daha sonra konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşcı ise, "Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Türk Polis Teşkilatı dimdik ayaktadır. Bu ne ilk, ne de son şehidimiz olacaktır. Buradan şehidimizin yakınlarına baş sağlığı, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu. İl Müftüsü Nuri Değirmenci'nin dua etmesinin ardından şehidin cenazesi teşkilat mensuplarının gözyaşları arasında defnedilmek üzere memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine gönderildi. Törene, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, teşkilatı mensupları ve şehidin yakınları katıldı.  Öte yandan, olayla ilgili altı kişinin gözaltında bulunduğu öğrenildi.




Editör: TE Bilişim