Erzincan-Erzurum karayolunda kaza Erzincan-Erzurum karayolunda kaza
İlçe kaymakamı ve askeri yetkililer bugün öğlen saatlerinde şehidin evine giderek ailesi ile görüştü.

Erzincan’ın Tercan İlçesi’ne bağlı Kargın Beldesi’nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 4 kardeşin ortanca çocuğu olan Ahmet Aytekin(23) iznini memleketinde geçirdikten sonra 5 Eylül günü Erzincan’daki asker toplama merkezine teslim oldu. Burada bir süre bekletildikten sonra askeri konvoyla Elazığ toplama merkezine giden şehit er Hakkari’deki birliğine katılmak üzere hain saldırının gerçekleştiği gün konvoyla Elazığ’dan Bingöl’e hareket etti. Şehit düşmeden birkaç saat önce Kargın Belediyesi’nde memur olarak çalışan babası Ali Aytekin ile telefonla konuşan şehit er Ahmet Aytekin, "Yola çıktık, gidiyoruz. Merak etmeyin. Birliğime teslim olunca sizi arayacağım" dedi. Telefon konuşmasının ardından ailesi bölgede yaşanan saldırıyı televizyondan duyduktan sonra oğullarına bir türlü ulaşamadı.

ACI HABER AİLESİNE BUGÜN VERİLDİ

Saldırının ardından oğullarından haber alamayan Aytekin Ailesi’nin evine giden Tercan Kaymakamı Osman Duyan, Erzincan Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Kadir Ulus, Tercan Bölük Komutanı Yüzbaşı Tansu Utku, Kargın Belediye Başkanı AK Partili Ramiz Aydın, Mercan Belediye Başkanı Yusuf Sürmen şehit ailesine acı haberi verdi. Şehidin babası Ali Aytekin'in oğulunun şehit düştüğü haberini önceden öğrenmesi nedeniyle fenalaşması sonucu Tercan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

Yetkililerin eve girmesi ile birlikte ağlayan şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi. 10 aylık asker olan şehit er Ahmet Aytekin'in evinin etrafı Türk Bayrakları ile donatıldı. Ambulansın hazır bekletildiği şehit evinin önünde Protokol ve şehit yakınları dua etti. Kardeşinin ölüm haberini alan ağabeyi Kenan Aytekin de gözyaşlarına boğulurken, bir süre ambulansın içerisinde bekletildi.
Kargın Beldesi’nin ilk şehidi olan Ahmet Aytekin’nin cenazesinin Ankara Gülhane Tıp Akademi’ne götürülerek burada yapılan DNA testinin ardından memleketine gönderileceği öğrenildi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim