Yamaç paraşütçü bayrak direğine takıldı Yamaç paraşütçü bayrak direğine takıldı
Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay İsmail Gülgen, İl Emniyet Müdür Vekili İrfan Güneri ile çok sayıda polis ve askeri erkan katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdür Vekili İrfan Güneri, milletin güvenliği ve esenliği için bir teşkilat olduklarını ifade ederek, “Biz toplumun güveni sağlarken karşılaştığımız bu tür hain saldırılar karşısında umut ve sabırla bekliyoruz” dedi.
Van Valisi Münir Karaloğlu ise yaptığı konuşmada, şeHit polis memuru Murat Dilmaç’ın İstanbul’da görevli iken Van’da yaşanan depremin üzerine komşusunun duyulan çığlığına koştuğunu belirtti. Terörün amacının yakmak, yıkmak ve zarar vermek olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Ama bu hainler öyle bilsinler ki bu milletin birlik ve beraberliğine, birlikte yaşama arzusu terörün bitmesine yeter ve artar da. Bu terör er geç bitecektir. Terörün bir Türk ve Kürt kavgası olmadığını, dış güçlerin bir maşası olduğunu, Van ve bölge halkının öyle bilmesini istiyorum” dedi.



Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı duanın ardından şehit polis memuru Dilmaç’ın naaşı mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Dilmaç’ın naaşı cenaze aracına taşınırken, yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.
Fotoğrafını öpen amcası şehidin cenazesinin araca taşınana kadar eşlik etti. Yakınlarının yardımıyla ayakta duran şehidin babası Celalettin Dilmaç ise teröristlere seslenerek, ‘Ermeni uşakları, gelin beni de öldürün’, ‘Dinsizler’, ‘Şerefsizler’ şeklinde haykırması üzerine yakınları ‘Hainleri sevindirme dik dur’ diye uyardılar. Şehidin 10 aylık bebeği Almira Ecrin Dilmaç ise tören boyunca yaşananlardan habersiz annesi Şadiye ile diğer yakınlarının kucağında dolaştı.

Şehidin cenazesi yapılan törenin ardından Boyalar Camii'ne kaldırıldı. Burada kılınacak olan öğlen namazının ardından şehit polis memuru Murat Dilmaç, Akköprü mahallesinde bulunan Akköprü mezarlığından defnedilecek.

Dün gece Süphan Mahallesi'nin girişinde depremzedeler için oluşturulan konteynır kentin güvenliğini sağlamakla görevli polisleri Murat Dilmaç ve Şükrü Yılmaz’a kimliği belirsiz kişilerce ateş açılmış, yaralanan polis memurları ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralı olan Dilmaç, şehit olmuştu.

Van’ın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit polis memuru Murat Dilmaç'ın, İstanbul'da görevli iken Van'da yaşanan depremlerin ardından gönüllülük esasına göre bu şehre geldiği ve ailesi ile birlikte görev yaptığı konteyner kentte kaldığı belirtildi.




Editör: TE Bilişim