Çeşme Limanı'nda 21 Kilo Eroin Ele Geçirildi Çeşme Limanı'nda 21 Kilo Eroin Ele Geçirildi
Çeşme Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından düzenlenecek Serdar Ortaç konseri Çeşme Anfi Tiyatro’da 9 Ağustos Cuma günü saat 21.00’de gerçekleştirilecek. Konserin biletleri Aya Haralambos Kilisesi önü, Çeşme Marina, Çeşme Tansaş önü, Sheraton Otel karşısı, Alaçatı girişi, Ilıca Migros ve Y-git önünde 50 liradan satışa sunuldu.
Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, geçtiğimiz yıl MFÖ konserinin Çeşme Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği ile Şehit Aileleri Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Konserden elde edilen gelirin sadece üçte biri Çeşme Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği’ne aktarıldı. Üçte ikisi Şehit Aileleri tarafından kullanıldı. Bizim derneğe aktarılan 140 bin lirayla Çeşme Merkez Karakolu binasının tadilatını yaptırdık. İki adet motosiklet aldık, mobilyalar değişti ve lojistik güçlendirme yapıldı. Mayıs ayında da Ilıca Mahallesi’nde hizmet veren Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü karargahını Çeşme Merkez Karakol binasına taşıdık. Emniyet Müdürü, Emniyet Müdür Yardımcısı, Personel - lojistik - terör ve silah ruhsatı büroları artık Çeşme Merkez’de hizmet veriyor. Daha önce de pasaport birimini taşımıştık, trafik büro zaten buradaydı. Vatandaşların zaman kaybı yaşamamaları, işlemlerini bir önce sonlandırmaları ve işlemlerin tek bir yerden yürütülmesi için vatandaşla işi olan birimleri merkeze taşıdık. Olay yeri inceleme, asayiş ve bomba imha birimleri Ilıca’da kaldı” diye konuştu.
BUNDAN BÖYLE 205 POLİS DAİMİ HİZMET EDECEK
Mevcut 160 kişilik emniyet kadrosuna 52 polisin daha daimi kadroyla atandığı müjdesini veren Emniyet Müdürü Muçlu, şöyle konuştu: “Kadrodan da 7 personelin tayini çıktı, yani bundan böyle Çeşme’de kadrolu toplam 205 polis görev yapacak. Yeni gelecek personelin 10’nu yeni mezun, 40’ı doğu illerimizden, 2’si ise İzmir’den gelecek. Her branşımıza takviye geldi, trafikten pasaport birimine, asayişten teröre… Arkadaşlarımız yavaş yavaş gelmeye başladı bayramdan sonra da yeni atanan kadronun tamamı gelmiş olur. Kadromuzun takviye edilmesi bizi birçok konuda rahatlattı. Bundan böyle Çeşme çok daha güvenli olacak. Zaten mevcut kadromuzun özverili çalışmaları sayesinde yaz nüfusu 500 binleri bulan Çeşme’de gerek asayiş gerekse trafik yönünden vatandaşlarımız çok az mağdur oluyordu. Yine mevcut kadromuza yeni atamaların haricinde yaz sezonu için de toplam 65 kişilik takviye geldi. Bunların 32’si çevik kuvvetten.”

Editör: TE Bilişim