Bakan Şahin, 'Nasıl büyük millet olacaksınız' Bakan Şahin, 'Nasıl büyük millet olacaksınız'
Geçen Aralık ile Ocak aylarında taşeron şirkete bağlı olarak görev yapan bakıcı anneler N.A., E.Ç. ve N.Ç., 12 yaşlarındaki G.N.D., E.Y. ve Ö.D.Ç. adlı kız çocuklarını, altlarını kirlettikleri, yaramazlık yaptıkları gerekçesiyle oklava ve tahta kaşıkla dövdü. Bakıcı anneler, bazı zamanlarda ise çocukları tuvalete kilitleyip, ya da yağmur altında, soğuk havada bırakarak cezalandırdı. M.T. isimli çocuğun eline tahta kaşıkla vurulurken, I.C. isimli çocuk ise birçok kez dövülüp, benzer şekilde cezalandırıldı.
Fiziksel şiddet ve psikolojik baskıya uğrayan çocukların ifadelerinde ayrıca, bakıcı annelerden birinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunu diğer bakıcı kadının evine götürüp, burada temizlik yaptırdığı ortaya çıktı. Öte yandan, yuvada gece yarısını geçtikten sonra çocukların uyandırılıp, mutfakta bulaşık yıkattırıldığı, tuvaletlerin ve banyoların temizlettirildiği ortaya çıktı.

Kurum yetkililerinin bilgi vermesi üzerine, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ocak ayı içerisinde başlatılan soruşturma sonuçlandı. İddialarda bahse konu kişilerin çocuklara şiddet ve psikolojik baskı uyguladıkları gerekçesiyle, 3 bakıcı anne de görevlerinden uzaklaştırıldı. 10 evin bulunduğu Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası'nda yaklaşık 60 çocuğun kaldığı, taşeron firmaya bağlı olarak ise 40 bakım elemanının görev yaptığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim