Hırsızların cesareti pes dedirtti Hırsızların cesareti pes dedirtti
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Selami Göz, şubat ayından bu yana 200 şikayeti incelediklerini, bu kişilerden 107'sinin boşandığı eşiyle birlikte yaşadığını tespit ettiklerini söyledi. 
SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz yaptığı açıklamada, eşinden anlaşmalı şekilde boşanarak kurumdan maaş alan kişilere yönelik yapılan denetimler hakkında bilgi vererek, uyarılarda bulundu.
Samsun SGK’ya ulaşan ihbar ve şikayetler kapsamında denetimlerin gittikçe arttırıldığını söyleyen İl Müdürü Selami Göz, "Kurumumuza yapılan 200 adet şikayeti inceledik. Yapılan incelemeler sonucunda 107 kişinin eşinden anlaşmalı olarak boşandığını ancak beraber yaşadıklarını tespit ettik. Ayrıca tespitler neticesinde ödeneklerini keserek yasal işlem başlatarak mahkemeye verdik. Şikayetlerden 89 kişinin ayrı yaşadığını, 4 kişinin ise nikahsız yaşadığını belirledik" dedi.
SGK İl Müdürü Selami Göz ayrıca, anlaşmalı boşandığı tespit edilen kişiler hakkında kurumu zarara uğrattıkları gerekçesi ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu ve bu kişilerin çocuklarına bağlanan yetim aylıklarının kesildiğini sözlerine ekledi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim