Cumhuriyet Resepsiyonunda Flaş Açıklamalar Cumhuriyet Resepsiyonunda Flaş Açıklamalar
 Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, "Terör örgütünün silah bıraktığını açıklaması ülkemizde demokrasinin, hukukun, huzurun, güvenin, istikrarın tesisini sağlayacak önemli bir eşik olacaktır. Bu sadece lafla olmaz. Temenni ederim ki, bu son gelişmelerde sözde kalmaz, uygulamaya geçilir. Devlet, hükümet ve tüm kurumlarıyla bu konuda üzerine düşenleri titizlikle metanetle yerine getirmiştir, getirmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.


"KENDİ YANIMIZDA OLACAK DEĞİL"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kendi yanımızda olacak değil hakkın, hakikatin, ilmin safında, hikmetin safında yer alacak profesörler, doçentler, araştırma görevlileri istiyoruz, bunun için çalışıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nı (YÖK) ziyaret ederek, brifing aldı. Toplantının ardından rektörlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Bu ziyaret bir ilktir. 12 yıllık başbakanlık döneminde maalesef böyle bir ziyaret olmadı.

Şuanda böle bir ziyaret ilk defa gerçekleşiyor. Bundan dolayı ayrıca heyecanım var. Ayrıca bir tabi duygusallığım da var. Bundan dolayı sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek isterim” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın bilinen en eski üniversitelerine ev sahipliği yapan topraklarında yaşadıklarını ifade etti.
Editör: TE Bilişim