13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Uçakları rötar yapan yolcular iki gündür havaalanında bekliyor. 
İzmir’de dün başlayan sis, uçakların görüş mesafesini 300 metreye düşürünce uçak seferleri iptal oldu. Bugün de devam eden sis nedeniyle yolcular havaalanında beklemek zorunda kaldı. Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, sis yarın gece saatlerine kadar devam edecek ancak saat 12.00-19.00 arasında uçakların kalkabilmesinde yeterli olan görüş mesafesi sağlanabilecek.

“İKİ GÜNDÜR BEKLİYORUZ”
Sis nedeniyle uçak seferleri iptal olan yolcular mağdur oldu. İstanbul’dan aktarma ile Viyana’ya uçması gerektiğini söyleyen Sevim Karaburun isimli yolcu, “11.05’te uçmamız gerekiyordu. 45 dakikadır bekliyoruz. İstanbul’daki uçuşu kaçırmış olacağız. Beklemekten başka çaremiz yok ancak mağdur olduk. Yarın iş başı yapmam lazım. Çocuklarım da okula gidecek” dedi. İki gündür havaalanında beklediklerini belirten TIR şoförü Ahmet İzgü de, “Yetkililerden cevap gelmiyor. Bir çare bulsunlar. Slovenya’ya gideceğiz. 30 TIR şoförü olarak burada bekliyoruz” diye konuştu.

“MAHSUR KALDIK”
Havaalanında, dün geceden beri mahsur kaldıklarını ifade eden Selen Taşçıoğlu da, mağduriyetini şöyle anlattı: “Uçağım dün saat 19.55’teydi. İstanbul’a gidecektim. Saat 22.30’da uçak kalktı, 23.00’de anons geldi ve sis nedeniyle Ankara ya da Bursa’ya iniş yapabileceğimiz söylendi. Saat 24.00’de tekrar anons geldi ve İzmir’e geri döndük. Havaalanında mahsuruz. İzmir’de yol bilmiyorum. Şuanda en erken sefer 14.45’te. Görüş mesafesinin açılıp açılmayacağı belli değil. Hâla bilet satmaya devam ediyorlar. Otobüslerde de yer kalmamış. Uçakta bebekler vardı. Herkes perişan oldu.”

Editör: TE Bilişim