7 yıllık süreçte Türkiye’de cam atığı toplama ve geri dönüşüm sektörünün sanayileşmesine destek olan Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş.’nin tek pay sahibi Şişecam oldu. Ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren ve bu yolda yatırımlarına devam eden Şişecam, 24.04.2023 tarihinde EBRD'nin Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş.'deki yüzde 10'luk hissesi için satın alım opsiyonunu kullanmasıyla şirketin tek pay sahibi konumuna geldi. 

Şişecam ve EBRD ortaklığı ile hayata geçirilen Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş., kurulduğu tarihten itibaren daha yüksek kalitede cam kırığı elde edilmesine olanak sağlayacak moderniteye sahip tesislerin kurulması vizyonu ile ekosistem finansmanını odağına alarak sektör oyuncularını sanayileşme yolunda destekledi. Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. bugüne kadar Türkiye’de cam gerim kazanım firmalarının altyapı ve tesis yatırımı yapmasına ve son teknolojiye sahip tesisler kurmasına aracılık etti. Şişecam bu alanda kendisine ait lisanslı tesis kurarak kaliteli cam kırığı üretimi konusunda da etkin ve öncü rol oynadı. 

Şişecam, dış cam kırığı kullanım oranını yüzde 35’e yükseltecek

Emlakçıların Piyasa Büyüklüğü 12 Milyar TL Emlakçıların Piyasa Büyüklüğü 12 Milyar TL

Cam sektörünün güçlü ve köklü oyuncusu olarak camın geri dönüşümü konusunda faaliyetlerini sürdüren, uzun yıllardır döngüsel ekonomiye yönelik çalışmalar yürüterek önemli projeleri hayata geçiren Şişecam’ın, CareforNext Sürdürülebilirlik Stratejisi doğrultusunda taahhüt ettiği somut hedefleri bulunuyor. 4 kıtada, 14 ülkeye yayılan üretim tesisleriyle faaliyet gösteren Şişecam, 2030 yılına kadar cam ambalaj üretimi süreçlerinde kullandığı dış cam kırığı oranını yüzde 35 seviyesine kadar yükseltmeyi hedefliyor. 

Editör: Ersin USTA