Yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 10 yaralı Yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 10 yaralı
30 ülkeden 65 öğrencinin katılımı ile düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Sivas ayağı, 4 Eylül Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Etkinliği Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda vatandaş izledi. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte yabancı öğrencilerin sergilediği performanslar yoğun alkış topladı. Gecede, Azerbaycan’dan gelen folklor ekibinin sergilediği Akdeniz yöresine ait halk oyunları ayakta alkışlandı.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ortaya çıkan coşkunun samimi bir hizmet anlayışından olduğunu söyledi. Düzenlenen diğer organizasyonların Türkçe Olimpiyatları kadar etkileyici olmadığını belirten Yılmaz, niyet hayır olunca güzelliklerin ortaya çıktığının altını çizdi. Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Samimi bir hizmet anlayışının ortaya çıkardığı bu coşku, nice on yıllarda devam eder ve bizler bu güzellikleri görmeye devam ederiz. Güzel Türkçemize kendi seslerini, kendi nefeslerini, renklerini ve ahenklerini katan tüm öğrencilere, bizlere bu heyecanı ve coşkuyu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Hiçbir toplantı, hiçbir organizasyon Türkçe Olimpiyatları kadar aklımıza ve ruhumuza hitap etmiyor. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu işin arkasında hizmet var, bu işin arkasında hayırda yarış anlayışı var. Niyet hayır olunca ortaya çıkanda işte bu güzellikler oluyor. Hepimizi kucaklayan iyilik ve sevginin gücü oluyor.




Bize de takdir etmek düşüyor. Bu güzellikleri ortaya çıkaran bizim insanımızdır. Dünyanın dört bir köşesinde Türk okullarını yapanların, hizmet aşkıyla buralara kadar gelenlerin, isimsiz kahramanlarımızın samimiyetleri ve azimli çabaları bu tabloyu oluşturmuştur. Onlar bu tablo karşısında ne kadar gurur duyuyorlarsa, biz de onlarla daha çok gurur duyuyoruz. Türkiye’nin, barış, kardeşlik, dayanışma mesajlarını, en samimi şekilde dünyaya taşıyan bu okulların yöneticilerini de gönülden kutluyorum. Dünya küçülürken, bu olimpiyatlar sayesinde Türkiye büyümekte. Türkiye’nin ihracatı bugün bu seviyeye gelmişse bilin ki bu okulların ve hizmet kervanının büyük bir katkısı vardır.”

Sivas Valisi Ali Kolat da, etkinliğe katılan çocukları Sivas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, etkinlik sayesinde Anadolu’nun türkülerinin dünya diline taşınarak sevginin, kardeşliğin ve barışın sağlandığını ifade etti.
Etkinlik, dünya çocuklarının ‘Yeni Bir Dünya’ adlı şarkıyı seslendirmesi ve havai fişek gösterileri ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim