Muğla'da Kaza Can Aldı Muğla'da Kaza Can Aldı
  Muğla’nın Milas ilçesinde 5 aylık sokak köpeğine, bir vatandaş akıl almaz işkenceler yaptı. İşkenceye maruz kalan sokak köpeğine veteriner sahip çıktı. 
Milas’ta 21 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen olayda; 5 aylık melez bir sokak köpeğine akıllara durgunluk veren işkenceler yapıldı. Boynuna ip bağlanarak bir dereden sarkıtılan köpek, uzun süre yaşam mücadelesi verdi.
Sokak köpeğine sahip çıkan Veteriner Mehmet Ali Sonkul, “Görgü tanıklarının söylediğine göre, önce taşla köpeği darp eden vatandaş daha sonra boynundan iple Balavca Deresi’ne asmış. İki genç köpeği bulunca bana getirdi. Köpek geldiğinde, göz ve ön ayaklarından ciddi darbeler almıştı. Ayrıca vücudunun her yerinde ciddi kesikler oluşmuştu. Ölümcül tehlikesi olan köpeği hemen tedaviye aldık. O günden beri sokak köpeği bizim yanımızda. Adını ‘Boncuk’ koyduk. Yapılan tedavilerden sonra Boncuk’un sağ gözü kör kaldı, ön ayaklarında dengesizlik var ve ayakta durmakta zorlanıyor. Sokak köpeğine yapılan bu dehşet verici işkenceyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne şikâyet dilekçesi verdik. Bu insanlık dışı davranışı kınıyor ve bunu yapanın bir an önce bulunmasını istiyoruz” dedi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim