Vahşice öldürdü,hatıra diye dişlerini de sakladı Vahşice öldürdü,hatıra diye dişlerini de sakladı
 Lise öğrencisi olarak Kaz Dağlarının bulunduğu Balıkesir’in Edremit ilçesindeki özel bir koleje gelen 16 yaşlarında 5 Somalili genç, ilk kez kar görmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadı. Özel Özcan Koleji idarecileri, Edremit Belediyesi ve basın mensuplarının da desteğini alarak Somalili misafir öğrencilerini Kaz Dağlarına çıkardı. Kaz Dağlarının karla kaplı Çınarlıhan mevkiine götürülen öğrenciler, beyaz örtüyü görünce heyecanlandı. Kendilerini karların üzerine atan Somalili gençler, saatlerce kar topu oynadı.
Ülkelerine hiç kar yağmadığını söyleyen öğrenciler, Kaz Dağlarında yaz aylarında bile kar olduğunu öğrenince daha da şaşırdı. Bölgede piknik yapan bir aile, öğrenciler için pekmezli ve tahinli kar helvası hazırladı. İlk kez karın tadına bakan ve kar helvasını da çok lezzetli bulan öğrenciler, kamp ateşinde ısındıktan sonra kardan adam yaptı.
Beyaz örtüyü sadece televizyonlardan gördüklerini söyleyen Somalili gençlerin mutlulukları gözlerinden okundu. Çınarlıhan Tesislerinde mangal yakan gençler, öğle yemeğinin ardından bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi. Okul idarecilerine, öğretmenlerine, Edremit Belediyesi yetkililerine ve basın mensuplarına teşekkür eden gençler, fırsat buldukça Kaz Dağlarına çıkıp doğal ve kültürel güzellikleri keşfedeceklerini belirtti.
Genç öğrenciler arasında bulunan ve mezun olduktan sonra Somali’ye Cumhurbaşkanı olmak isteyen bir öğrenci dikkat çekti.
Türkiye’ye geleli henüz 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen iyi derecede Türkçe öğrendikleri gözlenen Somalili öğrenciler, 4 yıllık eğitimden sonra memleketlerine dönecek.
Ege Bölgesi’ndeki özel okullarda Somali ve komşu ülkelerinden gelen onlarca öğrenci öğrenim görüyor.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim