Microsoft Klavye ve Mouse'u Tarihe Gömüyor Microsoft Klavye ve Mouse'u Tarihe Gömüyor
İnternet erişimi olan herkesin kişisel paylaşımlarını yayınladığı sosyal medya platformları, ilk başta insanların eğlenceli vakit geçirerek zaman öldürebilecekleri mecralarken; yaygınlaşmaları ve etkinliklerini arttırmaları ile firmaların markalaşma sürecinin bir parçası haline geldi. Son günlerde özellikle firmaların işe alım süreçlerinde sosyal medya etkinliğini değerlendirmesiyle, çalışanlar bu platformları daha etkin kullanmaya başladı.

Sosyal medya aynı zamanda kolayca manipüle edilebilen ve yoğun bir bilgi kirliliği de olabiliyor. Anthony Wing Kosner’ın Forbes dergisinin internet sitesinde yazdığı makaleye göre sosyal medyada kişisel performansın ve yetkinliğin ölçümü olan, geniş kitlelerce kabul gören Klout Skoru bir aldatmaca. Yazara göre Klout, yüzbinlerce kullanıcısının sosyal ağlardaki kişisel verilerini pazarlayarak milyon dolarlık yatırımlar alıyor. Sosyal medyada yaşanan bu bilgi kirliliği ve hızlı gelişmelere açık yapısı yüzünden sosyal medya ile kişisel pazarlama ve iletişim konusunda deneyim sahibi firmalardan danışmanlık alanların sayısı da artıyor.

Stradiji Dijital Pazarlama Genel Müdürü Mert Erkal, "Kişisel markanızı oluşturmak, içinde bulunduğunuz sektöre hükmetmek ve otorite haline gelmek için sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanabilirsiniz” dedi.

Sosyal medyanın halen çok yeni ve kuralları net olmayan bir mecra olduğunu belirten Mert Erkal, 23 Haziran tarihinde kişisel gelişim eğitimlerinin bulunduğu www.aciksinif.com’da “Sosyal Medya ile Kişisel Pazarlama” konulu bir eğitim vereceğini açıkladı.

Erkan, “Sosyal medyayı etkin şekilde kullanmak isteyen firmalar veya kişisel markasını oluşturmak isteyen hemen herkesi ilgilendiren bu eğitim sonunda her bir katılımcının uzmanlık ve ilgi alanlarına göre sosyal medya ile kişisel pazarlama yol haritası oluşturulacak. Stradiji Dijital Pazarlama olarak pek çok firmanın sosyal medya iletişim danışmanlığını yürütmekteyiz ve bu eğitimde buradan elde ettiğimiz deneyim ile sosyal medya çalışmalarının etkisi ve ölçümü konusunda katılımcıları bilgilendireceğiz” diye konuştu.

“Klout skoru” gibi bir aracın kolayca manipüle edilebileceğini ve sosyal medya etki alanının ölçümünde yetersiz kaldığını belirten Mert Erkal, sosyal medyanın sunmuş olduğu kişisel samimiyeti yitirmenin yapılabilecek yanlışların en büyüğü olduğunu ve katılımcılara bu tür araçların etki ve güdümünde kalmadan sosyal medya etki alanlarını nasıl genişletebileceklerini öğreteceklerini söyledi.
Editör: TE Bilişim