İspanya Süper Kupası ilk maçında geçtiğimiz sezon Kral Kupası’nı müzesine götüren Barcelona ile La Liga şampiyonu Real Madrid, Nou Camp’ta karşı karşıya geldi.

Barcelona, 54. dakikada 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı 56. dakikada Pedro, 69. dakikada Messi(Penaltı) ve 78. dakikada Xavi’nin attığı gollerle 3-2 kazandı. Real Madrid’in gollerini Cristiano Ronaldo ve Di Maria kaydetti. Süper Kupa’nın sahibinin belli olacağı rövanş karşılaşması 29 Ağustos Çarşamba günü Real Madrid’in sahası Santiago Bernabeu’da oynanacak.

Ev sahibi Barcelona sahaya Victor Valdes, Daniel Alves, Gerard Pique, Adriano Correia, Javier Maschera, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Xavi, Lionel Messi, Pedro Rodriguez ve Alexis Sanchez ilk 11'i ile çıktı. Real Madrid ise, Iker Casillas, Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Raul Albiol, Fabio Coentrao, Xabi Alonso, Sami Khedira, Mesut Özil, Jose Callejon, Cristiano Ronal ve Karim Benzema 11'i ile sahada yer aldı.

Barcelona maça etkili başlayan taraf oldu. Seyircisi önünde Süper Kupa için avantajlı bir skor elde etmek isteyen Katalan ekibi, başlama düdüğüyle birlikte oyunun kontrolünü ele geçirdi. Daha kontrollü bir oyun sergileyen Real Madrid’in yarı sahasına yerleşen Barcelona, ilk dakikalarda rakibinin savunmasını aşmakta zorlandı.

Dakikalar ilerledikçe Real Madrid kalesine daha etkili gelmeye başlayan Barcelona, Arjantinli yıldızı Lionel Messi ve Pedro ile net pozisyonlar üretmesine rağmen son vuruşlarda etkili olamadı. Ev sahibi takımın yaptığı hataları değerlendirerek kontrataklarla kendi sahasından hızlı çıkmayı hedefleyen  Real Madrid, bulduğu fırsatları gole çevirmeyi başaramadı.  İki takım da gol yollarında etkisiz kalırken, ilk devre 0-0 eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu

Karşılaşmanın ikinci devresine de Barcelona baskı yaparak başladı. Oyunu Real Madrid yarı sahasına yıkmakta zorlanmayan Katalan ekibi, kaleci Casillas’ı geçemedi. Kontrataklarla ev sahibi takımın kalesinde önemli fırsatlar yakalayan Real Madrid, 54. dakikada Ronaldo’nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

Mesut Özil’in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Ronaldo, düzgün bir kafa vuruşuyla topu Barcelona ağlarına gönderdi ve Real Madrid’i deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Ancak konuk ekibin gol sevinci fazla uzun sürmedi.

Kalesinde gördüğü golün ardından çabuk toparlanan Barcelona, rakibine cevap vermekte gecikmedi. 56. dakikada sahne alan ilk yarının suskun ismi Pedro, kaydettiği golle skoru 1-1’e getirdi. Xavi’nin Real Madrid savunmasının arkasına attığı uzun pasla ceza sahası içinde topla buluşan Pedro, topu Casillas’ın yanından ağlara göndererek skora denge getirdi: 1-1.

Bu golden sonra öne geçmek için Real Madrid kalesine yüklenmeye devam eden Barcelona, Iniesta’nın 69. dakikada rakip ceza sahası içinde düşürülmesiyle birlikte penaltı kazandı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Messi, topu Real Madrid ağlarına göndererek Katalan ekibini 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde Real Madrid daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı. Konuk ekibin savunmada verdiği boşlukları iyi değerlendiren Barcelona, 78. dakikada Xavi’nin attığı golle skoru 3-1’e getirdi.

Karşılaşmanın 85. dakikasında Real Madrid'in kalesici Casillas harika bir kurtarışla skorun 4-1’e gelmesine engel olurken, bir sonraki pozisyonda Barcelona'nın file bekçisi Victor Valdes büyük bir hata yaptı ve bu hatayı cezalandıran Di Maria topu Barcelona ağlarına gönderdi: 3-2.

Kalan sürede başka gol olmazken, Barcelona seyircisi önünde yenik duruma düştüğü karşılaşmada sahadan 3-2’lik skorla galip ayrıldı.

Editör: TE Bilişim