Sokak sokak gezip halkla yüz yüze görüşen Özüdoğru’ya, partisinin Ödemiş Adayı Mehmet Zungur eşlik etti. İlçe turuna Ödemiş’teki seçim merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile başlayan Mehmet Ali Özüdoğru, “Her ilçenin coğrafi ve ekonomik yapısına göre ilmi ve akademik bir kurulda hazırlanan proje dosyalarımız var. Su parası İzmir’de çok yüksek. İlk icraatlarımızdan biri su ücretlerini yüzde 25 indirmek olacaktır.


Ödemiş’te özellikle sosyal tesis eksikliği görüyoruz. Halkımızın sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği, düğününü, derneğini, acı gününde taziyelerini yapabileceği sosyal halk merkezleri kuracağız. İnsanlara adil davranacağız. Particilik yapmayacağız. Kapımızı kimseye kapatmayacağız. İsteyen istediği zaman başkanına ulaşır. Derdini, problemlerini, arzularını, hatta emirlerini söyler.


Ben halkımın haklı işinde onları amir, kendimi memur kabul eden bir sistemin üyesiyim.
” dedi. 1987 yılında milletvekili adayı olarak geldiği Ödemiş’e şimdi büyükşehir adayı olarak geldiğini söyleyen SP Adayı Özüdoğru, “Bu benim için büyük bir şeref. 1987’de çizgimiz neyse 2014’te de çizgimiz aynı, değişmedi. Biz zaten hiçbir zaman değişmeyi düşünmedik. Hep değiştirmeyi düşündük. Değiştirmek istediğimiz şeyler halkımıza empoze edilen bilgiler, yanlış yönlendirmeler. Bakıyorsunuz basında genelde yokuz. Televizyonlarda yokuz. Sanki Türkiye’de 3-4 parti seçime giriyormuş gibi büyük bir yaygara var.


Ama her gittiğimiz ilçede, beldede, köylerde halkımızın büyük teveccühleriyle karşılaşıyoruz. Halk yalanlardan bıkmıştır, halk aldatılmaktan gına getirmiştir, halk bizim dışımızdaki partilerin birbirinden farklı olmadığını görmektedir. Türkiye’yi ve dünyayı yeniden yönlendirecek olan kadronun Saadet Partisi kadrosu olduğunu anlamaya başlamıştır.” ifadelerini kullandı.


1994-2004 yılları arasında milli görüş belediyelerinin Türkiye’nin yüzde 60’ını en mükemmel ve tarifesi en ucuz şekilde destanlar yazarak yönettiklerini vurgulayan Mehmet Ali Özüdoğru, sözlerine şöyle devam etti: “Yüzlerce belediye başkanımız olduğu dönemlerde bile bizim belediyelerimizde bir tek yolsuzlukla alakalı dava açılmadı. Bir tek rüşvetle, bir tek ihaleye fesat karıştırmayla alakalı dava açılmadı.

Milli Görüş kaliteli hizmet, zarif hizmet, latif hizmet, dörtte bir fiyatına hizmet demektir. 10 yıllık belediye başkanlığım dönemimde Türkiye’de ilçe olarak yurt dışına çıkmayan tek belediye başkanı benim. Pekçok ülkeden davet geldi. Ben halkımın parasına kıyıp da orada burada para harcamayı kendime yediremedim.”

Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak

Seçimlerin adil şartlarda yapılmadığını savunan Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Özüdoğru, “Demokrasinin olmazsa olmaz temel öğelerinden bir tanesi fırsat eşitliğidir.

Bir parti şu kadar trilyon mali yardım alıyor, şu parti bu kadar alıyor, Saadet Partisi beş kuruş almıyor. Karşımızda uçak gemisi var, biz sapan taşıyla uçak gemisini devirmeye çalışıyoruz. Böyle bir hak, böyle bir adalet, böyle bir demokrasi anlayışı nerede var? Biz halkımıza hizmet sunmak için bir yarıştaysak, devlet bu yarışa girenleri eşit mesafede değerlendirmeli, adil bir ortamla ‘buyurun yarışın’ demeli.

100 metre yarışında ben 100 metreden başlıyorum. Benden önceki partiler 30 metre, 40 metre, 80 metre önden başlıyor. Ben daha kalkmadan yarış bitiyor.” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim