Başkan Cemil Tugay;  İzmir Lunapark Kaldırılacak Başkan Cemil Tugay; İzmir Lunapark Kaldırılacak
Suriye’de yaşanan drama çocukların gözünden bakan Şifa Üniversitesi öğrencileri, yardım kampanyası başlattı. Ülkede yaşanan ağır savaş koşulları ve özellikle açlığa dikkat çekmek isteyen Şifalı Eller Kulübü, “Bir İyilik Bir Mutluluk” kampanyası kapsamında bu ülkeye ‘500 çuval un’ göndermek hedefiyle yola çıktı. Kampanya duyurusu için gerçekleştirilen toplantıda önce Suriye’den kameralara yansıyan çocuk dramları izletildi. Şifalı Eller Kulübü Başkanı Havle Tosun, yaptığı konuşmada, “Böyle bir yardım kampanyasını neden düzenlediğimizi anlatacaktım. Ancak televizyonlara yansıyan ve şimdi birlikte izlediğimiz dramlar zaten her şeyi anlatıyor. Özellikle çocukların yaşadığı drama sessiz kalamazdık. O nedenle Şifa ailesi olarak bir yardım kampanyası başlattık.

Suriye bize komşu bir ülke, dolayısıyla toplanacak yardımları ‘insani yardım’ kuruluşları desteği ile doğrudan bu ülkeye ulaştırabileceğimizi düşünerek, nakdi yardım yerine 500 çuval un toplamayı kararlaştırdık. Ayrıca, ikinci el kıyafette toplayarak göndereceğiz.” Havle Tosun, kulüp olarak daha önce de Van depremi ile Filipinler’de yaşanan tayfun felaketi sonrasında da yardım kampanyaları düzenlediklerini hatırlattı.

KAMPANYAYA YARDIM YAĞDI
Kampanyanın açılış töreninde konuşan Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifalı Eller Kulübü’nü yaptıkları bu duyarlı çalışmalardan dolayı kutladı. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, bu tür dramların yürekleri burktuğunu anlatan Prof. Dr. Ateş, şöyle konuştu: “Oradaki çocukların ya da anne ve babaların yerinde biz de olabilirdik. Böyle bir yardım kampanyası ile Suriye’ye yönelik hassasiyetlerimizi artırdıkları için öğrencilerimize teşekkür ediyorum” 

Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu ise Şifa öğrencilerinin başarılarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Öğrencilerimiz sadece akademik çalışmalarda değil aynı zamanda sosyal projelerde de Şifa Üniversitesi’ni çok güzel temsil ediyor. Bugün biz başka ülkelerdeki insanlara dost elimizi uzatmazsak, yarın ihtiyacımız olduğunda da bize el uzatan olmaz” 
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu, daha önceki yardım kampanyalarını yürüten ve sosyal sorumluluk projelerinde görev alan kulüp üyelerine teşekkür belgelerini sundu. Suriye’ye 500 çuval un kampanyasına ilk yardım Prof. Dr. Ateş ve Yrd. Doç. Dr. Hacıbeyoğlu ile Şifa Üniversitesi yönetici ve hocalarından geldi.

Editör: TE Bilişim