Şehit polislere gözü yaşlı veda Şehit polislere gözü yaşlı veda
Çukurova Üniversitesi’nde öğrenim gören E.Y., 10 Mayıs 2012’de üniversiteye gitmek için Seyhan İlçesi D-400 karayolundaki durakta otobüs beklerken yanına madde bağımlısı Tevfik B. yaklaştı. İddiaya göre, Tevfik B. bir süre üniversiteli kızı bakışlarıyla taciz etti. Üniversiteli E. Y.’nin kendisine yüz vermemesine sinirlenen Tevfik B. bu kez yanına yaklaşıp, "Benimle arkadaş olur musun?" diyerek arkadaşlık teklifinde bulundu.
E.Y., kendisini taciz eden Tevfik B.’nın bu teklifini reddedip, "Beni rahatsız edersen polise seni şikayet ederim" diye cevap verdi. Red edilmesine sinirlenen Tevfik B. duraktaki ve yoldan gelip geçen onlarca kişinin önünde E.Y.’yi belinden tutup, "Sen benim arkadaşlık teklifimi nasıl reddedersin?" diyerek dudağından öptü. Üniversiteli kızın direnmesi üzerine kızın boğazını sıkıp öldürmeye kalkıştı.

Çevredeki vatandaşlar tarafından üniversiteli kız kurtarılırken olaydan sonra yakalanıp tutuklanan ve ara kararla tahliye edilen Tevfik B. yargılandığı Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Ailesiyle arasında problemler olduğu için uyuşturucuya başladığını, olay günü de uyuşturucunun etkisinde olduğunu belirten Tevfik B., "Normal bir insan olsam kesinlikle bu hareketlerde bulunmazdım. Çok pişmanım. Karakolda kendime geldim. Tek hatırladığım yağmurun yağdığı ve arkadaşlık teklif etmemdir" diyerek üniversiteli kızdan özür diledi.

Olay günü üniversiteye gitmek için durakta otobüs beklediğini belirten E.Y. halen olayın etkisinde olduğunu belirtip yaşadığı korkunç anları şöyle anlattı:

"Yağmur yağıyordu. Elinde cam parçasıyla yanıma gelip, camı yere sert şekilde attı. Normal olmadığını düşündüm. Birden şemsiyemin altına girip benimle konuşmak istediğini söyledi. Kendisini tersledim. Israrla, ‘Benim kız arkadaşım olur musun, seni beğendim’ dedi. Bende olamayacağımı söyledim. Yürüyerek gitmeye başladım. Beni takip etti. Hatta yanımdan bir polis memuru geçti. Uzaklaşır diye polise seslenmedim. Birden arkamdan gelip belime sarıldı. Dudaklarımı öpmeye çalıştı, öptüğünü hissettim. Elinden kurtulabilmek için kendimi yere attım. Biraz uzaklaştı. Bu sırada aileme ve bana küfürler etti. Ayağa kalkıp tekmeyle vurdum. Sinirlenip elleriyle boğazıma yapışıp sıkmaya başladı. Yakındaki petrolde çalışanlar koşarak gelince beni bırakıp kaçtı. Polisler kısa süre sonra yakaladı. Olaydan dolayı ruhsal olarak çok etkilendim. Geceleri uyuyamıyorum, sokağa çıkamıyorum. Çıkarken çekinerek çıkıyorum. Sanıktan şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum."

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan E.Y.’nin ruh sağlığı ile ilgili istenen rapor da mahkemeye geldi. Raporda, genç kızın olaydan etkilendiğini ancak ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi. Mahkeme heyeti, sanık Tevfik B.’yi ’cinsel saldırı’ suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi uygulanmayan sanık, verilen kararın Yargıtay’ca onanması halinde tutuklanıp tekrar cezaevine girecek.
Editör: TE Bilişim