19 Mayıs gezisi ölümle bitti 19 Mayıs gezisi ölümle bitti
Belediyenin talepleri doğrultusunda ilçeye gelen bir enerji firması ve bu firmada çalışan Alman mühendisler, ilçede çeşitli incelemelerde bulundu. İlçe yakınından geçen sulama kanallarını da inceleyen ekiplerden firma yetkilisi Mustafa Aydın ve Alman uyruklu Makine Mühendisi Alfred Brures, Suşehri Belediye başkanı Sedat Sel’i makamında ziyaret etti. 
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, belediyenin elektrik giderlerini azaltmak amacıyla, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılan yeni yasadaki, belediyelerin elektrik üretim tesisleri kurulmasına yönelik çıkan düzenleme çerçevesinde bir enerji santrali kurma hedefleri olduğunu vurguladı. Bu çerçevede proje altyapı çalışmalarına başladıklarını kaydeden Sel, “2013 yılında güneş, rüzgar ölçüm istasyonları kurulacak. Yapılan ilk incelemelerde bölgemizin bu konuma müsait olduğu bilgisini aldık. Bu konuda uzman ekipler ilk incelemelerini yapmış bulunmaktadırlar. Yapılması hedeflenen bu tesisler ile birlikte, kendi enerjisini kendi üretecek aynı zamanda enerji satışı da yapacak.” dedi.
Tesislerin yapılmasıyla, ilçede su sondaj kuyu sayısını da artırmayı hedeflediklerini belirten Sel, “Çiftçinin en önemli sorunları arasında su gelmektedir. Çünkü su olmadan tarım yapılmıyor. Elektrik fiyatlarının fazla olmasından dolayı su sondaj kuyusu açamıyoruz. Ama bu tesisleri yaptığımız takdirde su kuyularını artırarak çiftçiye sulama suyu da temin etmiş olacağız. Şu anda ilçeye yapılması hedeflenen Selpinti Sulama Göleti’nin yapımının uzun süreceğinden, öncelikli olarak bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz ve Kösedağ’dan gelen suyla tarım sulaması yapan çiftçimizin bu eziyetini ortadan kaldırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim