İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Neyin büyüleyici sesi eşliğinde sahneye çıkan semazenler ise geceye mistik bir hava kattı. 
İzmirlilerin büyük beğenisini toplayan Çim Konserleri’nde Ramazan ayı nedeniyle tür değişikliğine giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği, fasıl ve Ney’in ezgileri ile sema gösterilerini İzmirlilerle buluşturuyor. Ramazan ayına özel olarak düzenlenen programın ilk konserini, Aziz Şenol Filiz tarafından kurulan ‘Ney ve Seda Topluluğu’ verdi. Tarihi Havagazı Fabrikası bahçesindeki çimler üzerinde, Ney’in büyüleyici sesi eşliğinde Tasavvuf Müziğin seçkin eserlerini dinleyen İzmirliler, keyifli bir akşam geçirdi. Konserin sonunda sahneye çıkan semazenlerin mistik gösterileri ise izleyenleri adeta büyüledi.
“Ramazan’a özel” konser serininin ikinci konuğu, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından kurulan ‘Avaze’ Türk Müziği Kadınlar Topluluğu olacak. 18 Temmuz 2013 Perşembe akşamı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmirlilerle bulaşacak topluluk, yıllardır hafızalardan silinmeyen eserleri seslendirecek. Ramazan’ın son çim konserinde ise 25 Temmuz Perşembe akşamı Fasl’ı İzmir Grubu sahneye çıkacak.
Editör: TE Bilişim