Türkan, yaşam savaşını kaybetti Türkan, yaşam savaşını kaybetti


Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Bitlis Cezaevi’nde yatan Kemal Bakadur (32), 22 Ağustos 2013 günü hayatını kaybetti. Bakadur’un cenazesi, memleketi Adana’da toprağa verildikten sonra akrabaları evinde taziyeleri kabul etti. Dün akşam ise Bakadur’un ölümünün üzerinden 7 gün geçtiği için mevlit okutulup yemek verildi. Bakadur’un ailesine taziyeye gelen arkadaşı Atilla M. (42), burada hasmı Mehmet Akgönül’ü cezaevinde ziyaret ettiği için Ömer Omay (36) ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi, taziyeye gelenler tarafından önlendi. Atilla M., taziye evinden ayrıldıktan 10 dakika sonra arkadaşlarıyla geri gelerek barışmak istediğini söyleyen Ömer Omay’ı, "Benim hasmımı nasıl ziyaret edersin? Senin kafanı patlatacağım" diyerek vurup yanındakilere de kurşun yağdırdı. Bunun üzerine çıkan silahlı kavgada Ömer Omay, Orhan Omay (32), Mehmet Daş (36), Adnan Omay (30) Aydın Daş (36), Serkan Avuncaner (36), Abdurrahman Akgönül (36) ve Atilla M. (42) yaralandı. Yaralılar Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüreğir Başkent, Özel Adana Hastanesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ve Özel Algomed Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Ömer Omay, Orhan Omay (32), Mehmet Daş (36), tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti.

Bu arada ölenlerin yakınları, kaldırıldığı hastaneyi basarak Atilla M.’yi öldürmek istedi ancak güvenlik önlemi alan polise takıldı.

Olayda ölenlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, Atilla M.’nin de hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.

Polis olaya karıştığı ileri sürülen çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: TE Bilişim