Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti
  Yaklaşık 500 kg ağırlığında 50 kvA gücünde elektrik trafosu, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalmak amacıyla direkten yere atılarak parçalandı. TEDAŞ yetkilileri, Trafonun içindeki bakır iletkenlerin çıkarıldığı ve trafoyu da çalmak için parçalara ayrıldığını belirttiler.
Ardahan TEDAŞ İl Müdürü Meryem Akpınar, "TEDAŞ sorumluluğunu yerine getirmektedir, fakat yapılan yatırımların muhafazasına herkes duyarlı olmalıdır." dedi.
Akpınar, Devletin malına ve bölgenin yatırımlarına zarar veren hırsızlara tepki gösterirken bir yandan da bu hizmetten yararlanan köy halkına da sitem ederek şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımız devlet yatırımlarının kendi bölgelerine gelmesinden memnun olsalar da, bu yatırımları korumak için bir çaba sarf etmemektedir. Beş yıl önce büyük emekler harcanarak Eski Demirkapı köyüne ait yaylalara elektrik verilmiş ve yaylacıların elektriğe kavuşmaları sağlanmıştı. Fakat geçen sene bu hırsızlık olayı yaşandığında köy muhtarı, elektrik hatlarını ve trafoyu korumak amacıyla bekçi tutacağı taahhüdüne istinaden tesis tekrar faal hale getirilmişti. Kurumumuz bölgemizdeki insanların yaşantılarının her alandaki kalitenin yükselmesi için görev alanına düşen sorumluluklarını yerine getirmek için çaba sarf etmekte ve hizmet vermektedir. Yapılan yatırıma sahip çıkılmaması üzücü olmuştur. Kamu malına verilen bu zarar, yerine yenisinin ikame edilmesi şartları oluşuncaya kadar, o bölgede enerji alan vatandaşın mağduriyetinden başka bir şeye hizmet etmemektedir" 
Akpınar, Göle ilçe merkezinden yaklaşık 3 km uzaklıkta ve 15 abonesi bulunan yaylada meydana gelen olayın faillerinin tespiti için gerekli adli makamlara müracaatın da yapıldığını söyledi.

İzmir haber
Editör: TE Bilişim