Üzerine Türk Bayrağı asarak şehrin en işlek caddesine gelen İçten, “Ergenekon davasında alınan kararları protesto için buradayım” dedi.

Ülkemizde yüzyılın davası olarak bilinen Ergenekon davasında mahkemenin verdiği kararlara en ilginç tepki Didim İlçesinden geldi. Mahkemenin kararları açıklamasının ardından bir yıldır Didim’de yaşayan ve 3 yaşında geçirdiği hastalık yüzünden iki gözünü kaybeden görme engelli emekli İngilizce öğretmeni Esin Deniz İçten, eline Türk bayrağı alarak Atatürk Bulvarı üzerindeki kavşağın kenarında protesto eylemi yaptı. Elinde engelli sopası, üzerinde Türk Bayrağı olan İçten, çevredeki vatandaşlara aldırmadan tek kişilik eylemini durarak gerçekleştirdi. Eylemi Ergenekon davasında çıkan kararları protesto amacıyla yaptığını belirten İçten, şunları kaydetti:

16 Yaşındaki Kıza Fuhuş Yaptırıyorlardı 16 Yaşındaki Kıza Fuhuş Yaptırıyorlardı

“Bu Türk Bayrağının henüz dalgalanmadığı yerler kentler var. Bu bölgelerde teröre karşı mücadele veren yurtsever generaller, gazeteciler, bilim adamları ceza aldılar biliyorsunuz. Yüzyıl, on yıl müebbet ceza aldılar. Bir taş atmadılar, bir fiske vurmadılar, bir burun kanatmadılar, bir cam kırmadılar. Uydurma kanıtlarla insanları mahkûm ettiler. Bunları protesto ediyorum. Tek başımayım. Her yerde insanlar gücü yettiğince bunu protesto etmeliler.”

Editör: TE Bilişim