Google Kibar Kullanıcısına Teşekkür Etti Google Kibar Kullanıcısına Teşekkür Etti
SEO DA YANLIŞLAR, DOĞRUYU GÖTÜRÜR!

SEO NEDİR? 

SEO YAPILMADAN DA,ARAMA MOTURU WEB SİTESİNİ OPTİMİZE EDER Mİ?


"Merak Ettiğiniz En Önemli 3 Sorunun Cevabını Aşağıdaki Yazıda Bulacaksınız!"

Türkiye'nin önemli SEO uzmanlarından Taner SELEK, kurumsal işletmelerin Türkçesi "Arama motoru optimizasyonu" olan "Search Engine Optimization" hakkında doğru bilen 3 önemli yanlış bilgiyi anlattı.



SEO
 uzmanı ve www.seodanismanligi.com yönetici ortağı Taner SELEK; Türkiye’nin SEO stratejilerine ilgisinin yoğunlaştığı şu günlerde, özellikle seo hizmeti veren firma ve kişilerin sayılarının her geçen gün biraz daha artması ile birlikte, ortada kaynağı belirsiz olan bir bilgi yığını oluşmaya başladı. Üzülerek de söylemeliyim ki SEO alanında gerçek anlamda tecrübesi olmayan kişilerin SEO seminerleri, konferansları, dersleri verdiği bir durumun içindeyiz, dedi.

İşte SEO hakkında doğru bilinen 3 büyük yanlış!

1.Arama motorlarında XX TL’ye birinci sıraya çıkarsınız.
2.İçerik tek başına yeterlidir.
3. Link İnşası devri sona erdi.


"Arama motorlarında XX TL’ye birinci sıraya çıkarsınız."
Böyle bir garantiyi kimsenin veremeyeceğinin ispatı yine arama motorlarının kendi açıklamalarıdır. Bu tarz iddia da bulunan ve Seo hizmeti aldığınız kişi veya firmanın Arama motorlarını manipüle ederek yaptığı seo çalışmalarının bir sonraki güncellemeler de ters düştüğünü görebilirsiniz.

Arama motorlarının belli aralıklarla algoritma güncellemesi yapması bu tarz çalışmaların sonunu getirmektedir. Dün üst sıralarda yer alan sitenizi bugün spam ağlarına takılmış olarak bulabilirsiniz. Bu tarz spam cezalardan kurtulma yöntemleri olsa dahi arama motorları eski sitenizi spamdan kurtarmaktansa yeni site yapıp veya yaptırıp spam niteliği taşımayan çalışmalarla devam etmenizi tavsiye etmektedir. Seo hizmeti almak isteyenlere önerim "anahtar kelimelerinize benzer anahtar kelimelerde seo çalışması yapmış ve başarı yakalamış" kişi ve kurumlarla çalışmanızdır.

Bunun nedeni seo entegre olarak yapılması gereken bir çalışmadır. Eğer seo hizmeti aldığınız firma ile entegre çalışmaz iseniz eğer başarı gelme olasılığı çok düşüktür.

"İçerik tek başına yeterlidir"
Arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmek için içerik geliştirmek tek başına yeterli değildir . Ve içeriğinizin belli bir kalitede olması gerekmekte örneğin; geliştirdiğiniz içerik ile ziyaretçilerinizin içeriklerinizden beklediklerini, karşılamanız gerekir.

Bir yandan da bu içeriği sunarken kullandığınız grafikleri ve videoları ziyaretçilerinize daha fazla yardımcı olacak şekilde ayarlamalısınız.

Ziyaretçilerinizin ilgi göstermeyeceği içerikler kaba bir tabir ile çöp niteliği taşır. Çöp içeriklerle dolu bir sitenin uzun vadede başarı yakalama şansı yoktur. İçerik geliştirenlere önerim ziyaretçilerinizin etkileşime geçeceği içerikler oluşturmanız hem ziyaretçi sadakatini hem de arama motorlarının sitenize bakış açısını değiştirecektir.

"Link İnşası devri sona erdi "
Link inşası devri sona erdi demek doğru değildir. Backlink halen daha güçlü bir destekleyici olarak yerini koruyor. Burada atlanılan bir konu her geçen gün sahaya yeni oyuncuların katıldığı, dün benim seo'ya ihtiyacım yok diyenlerin bugün seo yaptırdığı, rekabetin arttığı ve rakiplerinizin de sizin gibi backlink almaya çalıştığı gerçeğidir, Bu durumu "su uyur rakip uyumaz" şeklinde özetlemek yanlış olmaz diye düşünüyorum.



SEO uzmanı Taner SELEK; dışarıdan uzman desteği almadan kendi sitesinin seo'sunu yapmak isteyenlere tavsiyem backlink alımlarınızı belli aralıklar yapmanız ve içeriği sizin içeriğinize yakın olan sitelerden backlink almanızdır. Aksi taktirde ceza olmanız muhtemeldir, dedi.

seodanismanligi.com
[email protected]
Editör: TE Bilişim