Öfkeli Koca Can Aldı Öfkeli Koca Can Aldı
Yıllardır yapılan geleneklere göre sabahın ilk ışıklarında uyanan Tireliler yanlarına aldıkları piknik malzemeleri ile Derekahvenin yolunu tuttular. Gönlünce piknik yapıp eğlenen Tireliler burada dua ederek dileklerde bulundular.

Tire Belediyesi, gelen misafirleri lokma ikramı ile karşıladı. 5 bin kişilik lokma döktüren Tire Belediyesi bu yıl da vatandaşlara sebzesi ve yeşili ile anılan Tire'de, bir simge olarak marul dağıttı. Ardından Şef Dr. Halil Altınköprü yönetimindeki Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, vatandaşlara birbirinden güzel eserler seslendirerek bir konser verdi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Tire Belediye başkanı Tayfur Çiçek, "Hıdrellez Aydınoğulları beyliğinden bu yana ilçemizde çoşku ile kutlanan bir gelenek hiçbir ilan ve duyuruya gerek kalmadan vatandaşlarımız sabahın ilk ışıkları ile Derkahveye gelmeye başlarlar. Bizler de halkımızın rahat ve huzur içinde bir hıdırellez geçirmeleri için günler öncesinden hazırlıklarımızı tamamladık. Gönül huzuru içinde bir şenlik yaşadık" dedi.


Editör: TE Bilişim