Şehit polis, Emrah Taşdemir babasının öldüğü gün toprağa verildi Şehit polis, Emrah Taşdemir babasının öldüğü gün toprağa verildi
 İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Organ Nakli ve Bağış Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda stant açıldı. Standı ziyaret ederek basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Saadetin Yazı, Türkiye’de organ bağışının sağlık alanında en çok sıkıntı yaşadıkları alanlardan birisi olduğunu söyledi. Yazı, organ nakli ile ilgili çalışmaların devam etmekte olduğunu ama bağış olarak beklentilerinin çok gerisinde olduklarını kaydetti. 
Tokat Devlet Hastanesi Doku Organ Nakli Koordinatörü Dr. Sevim Altın ise Tokat’ta 2012 yılında 10 beyin ölümü gerçekleşen hastadan 2’sinden organ çıkarımı yapılarak 6 organ nakli yapıldığını söyledi. Tokat’ta 700 civarında böbrek bekleyen hasta olduğuna dikkat çeken Altın, “Fakat karşılıksız olarak organ bağışında bulunmak isteyen 2 kişi geldi bize. 65 adette organ bağışı bulunmakta 2012 yılında. Daha önceki yıllarda bu sayı daha düşüktü. Yükselmesi için elimizden geldiğince çabalıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bu çalışması kapsamında biz de her yıl organ bağışı haftasında bu etkinliği düzenleyeceğiz. Halkımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Bir insana umut olmak dünyanın en güzel şeyi” diye konuştu.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim