İşçilerden vinç tepesinde burun buruna eylem İşçilerden vinç tepesinde burun buruna eylem
Açılış için Torbalı’ya gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Danışmanı Dr. Fatih Erbakan, Başkan Uygur’a bu anlamlı davranışı için ailesi ve Milli Görüşçüler adına teşekkür etti. Törende konuşma yapan Erbakan, bütün hayatını vatanına ve milletine hizmet aşkıyla geçirmiş, karşılaştığı tüm zorluk ve engellemelere rağmen hizmetlerinden vazgeçmeyen büyük bir dava adamını rahmetle anmak için bir araya geldiklerini söyledi. Necmettin Erbakan’ın sadece başarılı bir devlet adamı yönüyle tanınmasının yeterli olmadığını kaydeden Fatih Erbakan, “Kendisi son derece başarılı bir bilim adamıydı. Almanya’da doktora çalışmalarını yaparken önemli buluşlara imza atmıştır. Alman Leopar tanklarının motorlarını icat ederek ülkemizi en güzel şekilde temsil etmiştir. Türkiye’ye döndüğünde 27 yaşında en genç doçent unvanını kazanmış, daha 32 yaşında iken toplu iğnenin üretilemeyeceğinin söylendiği ülkemizde Gümüş Motor Fabrikası'nı açarak Türkiye’nin ilk ve tek yerli motoru olan Pancar Motorlarını üretmiştir. Yine Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim otomobilinin motorunu geliştirmiştir” dedi.
Babasının aktif ve azimli bir eylem adamı olduğuna vurgu yapan Erbakan, insani ve ahlaki özellikleriyle de örnek teşkil ettiğini belirtti. Necmettin Erbakan’ın uydu değil lider bir ülke hedeflediğinin altını çizen Fatih Erbakan, son olarak şunları söyledi: “Yeniden büyük Türkiye’yi sadece slogan olarak kullanmamış, büyük ağır sanayi hamlesini başlatmıştır. Yeni bir dünyanın kurulması için ilk adım olan D-8 projesini hayata koymuştur.”
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise, Erbakan’ın anısına en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ülkeye büyük hizmetleri geçmiş eski başbakanlardan Erbakan’ı hayırla andıklarını ifade eden Uygur, kendisine rahmet diledi. SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Sertcan, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar, Ziraat Odası Başkanı Murat Uslu ile çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde, mehter takımı da bir konser verdi.
Editör: TE Bilişim