Torbalı'da Tarih Yeniden Canlanacak Torbalı'da Tarih Yeniden Canlanacak
Torbalı Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Meslek Komiteleri Müşterek” toplantılarına Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Turgut Buluş, Hüseyin Söyler, Hüseyin Karaman ve Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar ile toplantıya katılan Görmez, sanayicinin sorunlarını tek tek dinledi. Meclis Başkanı Murat İnak’ın açılış konuşması ile başlayan toplantı oldukça verimli geçti. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez’in herkesi kucaklayan, ötekileştirmeyen, herkesin hakkını koruyan sözlemleri bizleri memnun etti” diye konuştu.

YATIRIMCI SÜRÜNDÜRÜLMESİN

Şimdiye kadar Torbalı Belediyesi ile işadamlarının birçok sorun yaşadığını dile getiren Ticaret Odası Başkanı Olgun, “Aylardır ruhsat almak için uğraşan sanayicilerimiz vardı. Ancak yeni göreve gelen Adnan Yaşar Görmez döneminde, mağdur olan işadamları ruhsatlarını kavuştu. Hatta ruhsatlar zabıta tarafından iş adamlarının ayağına kadar götürülmeye başlandı” dedi. Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zorlaştıran değil kolaylaştıran yönetim anlayışının tüm hizmet süresince devam etmesini ve yatırımcıya destek olan bir anlayışın belediyemize hâkim kılınmasını istiyoruz. Belediyeler; keyfiyetin hüküm sürdüğü, işletmelerin mühürlendiği, sundurmaların ölçüldüğü, yatırımcının süründürüldüğü yerler değil, hizmet kapısıdır” dedi.

RUHSATLAR AYAĞA GELİYOR

Daha sonra söz alan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise, kendisinin de sanayici olduğunu ve un üreten bir fabrikasının bulunduğunu dile getirerek, “Ben de içinizden biriyim. Esnaflıktan yetiştim. Sanayicinin yaşadığı tüm olumsuzlukları yaşamış biri olarak bundan sonra belediye ile hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Belediye ile ilgili her şey lehinize düşünülecek, aleyhte düşünülmeyecek. Sayın Ticaret Odası Başkanı Vahap Bey, bir şeyi eksik söyledi. Ruhsatları sanayicinin ayağına götürüyoruz. Hatta kırmızı kurdele bağlayıp, hayırlı olsun mesajı ile birlikte gönderiyoruz ” şeklinde konuştu.

İŞÇİLERİNİZİ TORBALI’DAN ALIN

Başkan Görmez, sanayicinin kalifiye eleman sıkıntısının olduğunu ve şu anda ellerinde çok sayıda eleman bulunduğunu belirterek, “İşçi lazım olduğu zaman belediyeye gelin. Biz sizlere gerekli eleman ihtiyacının karşılayacak personeli temin edeceğiz. Sanayici ve yatırımcı ferah olsun. Benim sizlerden tek isteğim işçilerinizi Torbalı’dan almanız yönünde olacak” dedi.

Torbalı’nın imarının bozuk olduğunu ve bunu çözüme kavuşturmak amacıyla Torbalı Belediyesi’nden bir heyeti Ankara’ya gönderdiğini ifade eden Başkan Görmez, ilçedeki imar ve hazine arazi konularının çözüme kavuşturulmasının kendileri için önemli olduğuna dikkat çekti. Belediye Başkanı, “Torbalı’nın üçte biri hazine arazilerinin üzerine kurulu yapılardan oluşuyor. Bu konuyu çözmek lazım. Bu millet emaneti bizlere verdi. Bizler de çok çalışıp karşılığını vereceğiz. Bu belediye hepimizin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

TTO 5 TALEPTE BULUNDU

Sanayiciler daha sonra tek tek söz alarak kendi bölgelerindeki sorun ve sıkıntıları şöyle dile getirdi: "Yazıbaşı, Pancar, Ayrancılar, Karakuyu, Subaşı ve Atatürk Sanayi Sitelerinde alt yapı ve yol sorunlarımız var. Bu konuda da belediyemizden yatırım bekliyoruz. Yazıbaşı ve Çaybaşı bölgesinde iki adet endüstriyel arıtma tesisine ihtiyacımız var. Oda olarak bu yatırımı İZSU'nun 5 yıllık yatırım programına aldırmayı başardık. Bu hizmetin hayata geçirilmesi konusunda destek ve yardımlarınızı bekliyoruz. Pancar OSB ve Torbalı OSB'ye otobandan iniş verilmesi konusunda verdiğimiz mücadelede projelendirilme noktasına geldik. Bundan sonraki aşamada destek ve yardımlarını bekliyoruz. Pancar ve Yazıbaşı sanayi bölgesinde yaşanan imar sorununu var. Ara parsellerde kalan sanayi arsalarına imar izni verilmiyor. Bu konuda çözüm bekliyoruz. İşletmelerimizden alınan katı atık bedelleri son bir yıldır fahiş bir şekilde zamlandı. Oda olarak verdiğimiz mücadele sonucunda tarifelerde bir nebze düşüş oldu ama yetersiz."




Editör: TE Bilişim