9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğuna cinsel istismar 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğuna cinsel istismar
Her yıl eğitim öğretim yılının bitmesiyle birlikte başlayan Kur'an Kursları Torbalı’da bulunan tüm camilerde devam ediyor. Her geçen gün sayıları artan öğrencilerin fazlalığı Cami imamları ve kurs eğitmenlerini sevindiriyor. Torbalı Atatürk Mahallesi’nde bulunan Ethem Oruç Camiinde yaklaşık 750 öğrenci kuran kursu eğitimi alıyor. 7 öğretmen ise görev yapıyor. İzmir’de en büyük öğrenci potansiyeline sahip olan Ethem Oruç Camii geçtiğimiz yıl öğrenci sayısının 600 olarak açıklandı. Bu yıl ise sayının bir hayli artmasıyla Camide yer kalmadığını da söyleyen din görevlileri, kayıtları mecburen durdurduklarını söylediler. Artık öğrencilerin Camiye sığmadığı bu nedenle birkaç öğrenci ise cami avlusunda kuran kurslarına devam ettikleri de bildirildi.
Öte yandan Kur’an Kursları açıldığı günden beri öğrencilerle dolup taşıyor. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın kayıt yaptırmada yaş sınırlamasını kaldırması ile 5 yaşından her yaşa kadar Kur’an öğrenmek için camilerde kayıt yaptırılabiliyor. Kur’an Kursları dini eğitimler yanında yaptıkları sportif ve sosyal faaliyetlerle de öğrencilerin eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlıyor
Torbalı’da okulların kapanması ile açılan Yaz Kur’an Kursları halktan yoğun ilgi görüyor. Kur’an Kursları açıldığı günden beri öğrencilerle dolup taşıyor. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın kayıt yaptırmada yaş sınırlamasını kaldırması ile 5 yaşından her yaşa kadar Kur’an öğrenmek için camilerde kayıt yaptırılabiliyor. Kur’an Kursları dini eğitimler yanında yaptıkları sportif ve sosyal faaliyetlerle öğrencilerin eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlıyor. Merkez Torbalı Cami İmam Hatibi İbrahim Cesur, “Kursa kayıtlarda yaş sınırın kalkmasıyla herkesi kayıt edebiliyoruz. Kursumuz sabah 10.30’da başlıyor 3 saat sonra bitiyor. Diyanetin yeni aldığı kararla öğrencilerle birlikte kıldığımız öğle namazından sonra kursumuzu bitiyoruz” dedi.
2 HAFTA SONRA ETKİNLİKLER BAŞLAYACAK
Merkez Torbalı Camisinde 2 Kur’an hocası bulunuyor. Camii İmam Hatibi İbrahim Cesur ve Kur’an Kursu Öğreticisi Esengül Yıldırım öğrencilere eğitim veriyor. Kursta şimdilerde 47 erkek 45 kız öğrenci bulunuyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler için çeşitli sportif ve sosyal etkinlikler yapacaklarını söyleyen Camii İmam Hatibi Cesur, “Bu yıl diğer yıllara göre kayıtlarda biraz daha yoğunluk var. Bunda en çok Diyanetin yaş sınırlamasını kaldırması etkili oldu. Biz bu sayede birçok insana Allahın kelamını öğretme imkanı bulduk. Bu değerli öğrencilerimiz için her sene yaptığımız gibi bu sene de çeşitli etkinlikler yapacağız. 2 hafta sonra Kur’an Kursları arasında düzenlenen futbol turnuvasına katılacağız. Diğer yandan öğrencilerimizin dinlenmesi için çeşitli yerlere, mesire alanlarına gezilere götüreceğiz. Bu şekilde öğrenciler hem eğlenecek hem de dini eğitimlerini tamamlayacaklar” diye konuştu.
‘İBADET, İTİKAT AHLAK DERSLERİ DE VERİYORUZ’
Yaz boyunca öğrencilerin sadece Kur’an eğitimi almadığını ifade eden Kurs Öğreticisi Esengül Yıldırım, “Biz kurs boyunca başta Kur’an eğitimi olmak üzere öğrencilerimize ibadet, itikat, siyer, çeşitli eğitici hikayeler yanında çok önemli olan ahlak dersleri de veriyoruz. Ahlak dersleri ile topluma faydalı birer birey olmanın önemini kavrayan öğrenciler, hem Kur’anlarını öğreniyor hem de kendilerini ahlak bakımından geliştirerek topluma yararlı insanlar oluyorlar. Kursumuzu bitiren öğrenciler Kur’an öğrenmenin yanı sıra ibadet, itikat, siyer ve ahlak derslerinde de donanımlı hale geliyorlar” dedi.
DERECE YAPAN ÖĞRENCİLERE KUR’AN HEDİYE EDİLDİ
Kur’an Kursları açıldığı günden beri halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Ebeveynler çocuklarının dini eğitim almaları için yaz kurslarına gönderiyorlar. Kursa kayıt yapan öğrencilerden kısa sürede Kur’anı öğrenen öğrencilere ödüller verdiklerini söyleyen İbrahim Cesur, “Kur’anı bilmeyenlere Kur’an eğitimi bilenlere ise çeşitli tecvit dersleri ile kendilerini geliştirecekleri dersler veriyoruz. Özellikle Kur’an öğrenmede dereceye giren öğrencilerimize Kur’an hediye ediyoruz. Şimdiye kadar 2 hafta gibi kısa sürede Kur’an’a geçen 10 öğrencimize Kur’anı Kerim hediye ettik. Diğer yandan Torbalılı vatandaşlarında Kur’an kursu öğrencilerine destek olup onlara çeşitli hediyeler alarak sevindirmelerini temenni ediyoruz. Bu öğrenciler her şeyin en güzeline layık” ifadelerinde bulundu.
ÖĞRENCİLER İLAHİLER ÖĞRENİYOR
Yaz boyunca devam edecek olan Kur’an kurslarında öğrenciler şimdiden ilahiler öğrenmeye başlamış durumda. Öğrencileri kurs sonunda yapacakları kapanış programına hazırladıklarını söyleyen Kurs Öğreticisi Esengül Yıldırm, “Öğrencilerimiz şimdiden çeşitli sureler ezberliyor ilahiler öğreniyorlar. Kurs sonunda yapacağımız kapanış programına hazırlanan öğrenciler şimdiden ilahiler ezberliyorlar. Öğrencilerimize ilahiler yanında çeşitli eğitici skeçler, şiirler ve kompozisyonlar eğitimi vererek kurs sonundaki programa hazırlıyoruz. Kapanışı çok keyifli ve eğlenceli bir program sunarak yapacağız. Bize güvenen ve çocuklarını kurslara gönderen tüm ailelere teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.


Editör: TE Bilişim