Kızının erkek arkadaşına kurşun yağdırdı Kızının erkek arkadaşına kurşun yağdırdı
 Afyonkarahisar Sigorta Acentecileri Dernek Başkanı Bekir Özerdem, kasko ve sigorta istatistiklerine göre, Ramazan ayında trafik kazalarının diğer günlere göre artış gösterdiğini kaydederek, “Ramazan ayının aşırı sıcaklara denk gelmesi sürücülerde de dikkatsiz, dalgınlık ve yorgunlu kaynaklı kazaların artmasına neden oluyor” dedi. 
Ramazan aylarında yaşanan kazaların önceki aylara göre çarpıcı bir şekilde artığına dikkat çeken Başkan Özerdem, meydana gelen kazaların genelde maddi hazarlı olarak atlatıldığını kaydetti. Son 3 yılda Ramazan aylarında kent genelinde gerçekleşen kazalar ele alındığı zaman bu yılki Ramazanın ilk haftasında gözle görülür bir artış yaşandığını kaydeden Başkan Özerdem, “2011 yılında kentimizde 6 yaralanmalı, 12 maddi hasarlı, 2012 yılında 10 yaralanmalı ve 8 maddi hasarlı kazanın meydana geldiğini görürken, bu seneki Ramazan ayında ise daha 10'ncu gününde olmamıza rağmen 9 yaralanmalı ve 17 maddi hasarlı kazanın meydana geldiğini görüyoruz. Bunlar tabii kentimizdeki kasko ve sigortalı araçlara göre yapılan istatistikler” dedi. 
Oranlara bakıldığı zaman Ramazan ayında sürücülerin daha fazla dikkatli olmaları gerektiğini de dile getiren Afyonkarahisar Sigorta Acentecileri Dernek Başkanı Bekir Özerdem, "Bu orantı böyle devam ederse yaralamada 30, maddi hasarlıda 50 rakamına ulaşılır. Ama inşallah bu oran böyle gitmez” dedi. 
 Bu seneki Ramazan Ayının geçmiş senelerdeki Ramazanlara göre insanlar üzerinde sıcak havaların etkili olması, oruçlu olunan saatlerin uzun olması nedeniyle biraz daha dikkatsizlik oranının arttığını belirten Özerdem şunları söyledi: 
“Afyonkarahisar olarak sevineceğimiz tek nokta ise mübarek günlerde kazaların sadece yaralamalı ve maddi hasarlı olmasıdır. Araç sahiplerinin kendi canları, sahip oldukları değerler çevreye verecekleri zararlar, üçüncü şahıslara kendi kusurları ve dikkatsizliklerinden dolayı yaşatacakları maddi, manevi zararlar yaşatmamaları için Ramazan ayında biraz daha dikkatli olması gerekiyor.”
Editör: TE Bilişim