Kaza yapan otomobil ikiye ayrıldı Kaza yapan otomobil ikiye ayrıldı
 Embriyo dondurma yöntemi ile tedavi başarısızlıkla sonuçlanırsa veya canlı doğum sağlanıp ileride ikinci bir çocuk istenildiğinde dondurulan embriyoların çözülüp transfer edilebildiğini dile getiren Özel Reyap Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Kemal Yıldız; “Tüp Bebek tedavisinde embriyo transferi sonrasında arta kalan embriyolar sayı ve kalitesi uygun olduğunda dondurulabilmektedir. Embriyoların dondurulmasının hastaya sağladığı kolaylıklar ise daha az tedavi maliyeti ve hormon ilaçlarına bu tedavide gerek duyulmamasıdır. Özel Reyap Tüp Bebek Merkezinde embriyolar vitrifikasyon yöntemiyle dondurulmaktadır. Yönetmelik gereği embriyolar 5 yıl saklanabilmektedir” dedi.
Embriyo dondurma yöntemini uygulayan ekibin, deneyimli ve donanımlı olması gerektiğine dikkat çeken Yıldız, Trakya’nın ilk Tüp Bebek Merkezine sahip olan Özel Reyap Hastanesi’nde bu tedavinin başarı ile uygulandığını ifade etti. Dondurulan embriyoların transferinin düşük dozda ilaç kullanımıyla yapılabildiğini belirten Yıldız, bu yöntemle aşırı uyarım sendromu riskinin de ortadan kalktığına dikkat çekti.
Embriyo dondurma yönteminin avantajlarını da sıralayan Op. Dr. Kemal Yıldız: “Bir tüp bebek merkezinde embriyo dondurma işleminin yapılması çiftlere sağladığı avantajlar açısından önemlidir. Uygulanan siklusta daha az (1 yada 2) embriyo transfer edilip geri kalan embriyoların dondurulması, çoğul gebelik ihtimalini azaltır. Çiftlere asıl amaç olan sağlıklı bir gebelik ve doğum imkanı sağlar. Dondurulan embriyoların çözülerek transfer edilmesi çiftlere çok daha az harcama yaparak neredeyse yeni bir uygulamaya yakın gebelik şansı sunar. Üstelik uzun süreli ilaç kullanımı, yumurta toplanması ve (ICSI) mikroenjeksiyon gibi işlemlere gerek kalmaz. Gebelik elde edilmiş çiftlerde ikinci bir çocuk istemi dondurulan embriyoların çözülüp transfer edilmesiyle mümkün olabilir” diye konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim