Soyer, “Arap şeyhi yatıyla geliyor, 700-800 litre mazot alıyor, bir kuruş para ödemiyor. Biz ayda yaklaşık 30 milyon lira sadece ÖTV ödüyoruz.13 lira her yolcu için basan için 27 lira da biz ödüyoruz. Şu an bir yolcunun maliyeti 40 TL… Bu sürdürülebilir değil. Çok büyük ekonomik sıkıntı yaratan durum belediyeler açısından… Çok basit yapılacak bir şey var o da ÖTV’nin mazottan kaldırılması.’’dedi.

Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL

“Genel seçimlerde olduğu gibi bir ittifak arayışının olduğunu düşünmüyorum.
Gelin tüm siyasi partiler her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim” açıklamalarını değerlendirdi. Soyer, “Bildiğim bir şeyi söyleyeyim, yerel seçimlerin dinamikleri genel seçimlere göre çok farklıdır. Genel seçimler için bulunabilecek ittifaklar, yerel seçimlerde çok mümkün olmayabilir çünkü yerel seçimde her belediye başkan adayı mümkün olan en geniş oya ulaşabilmek için en geniş ittifakı kendi ilçesinde kendi ilinde kurmak zorunda dolayısıyla merkezde çatıda kurulacak ittifaklar yereldeki ittifaklardan farklı olabilir” diye konuştu.

Editör: Ajans Ekip