CHP li vekillerden Aygün açıklaması CHP li vekillerden Aygün açıklaması
Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Aşağı Doluca köyü sınırları içinde bulunan Harik Kaplıcaları, 300 metre mesafede bulunan ve faaliyetini durdurmuş olan bir mermer ocağının hafriyatının neden olduğu heyelan sonucu binlerce tonluk toprak ve mermer artıkları altında kaldı. Kaplıca, 4 binadan oluşan otel ve dinlenme tesisleri toprak altında kaybolurken, Aşağı Doluca köyü Ustalar Mahallesi'nin yolu ve köprüsü Harik Deresi'nin önünün kapanmasıyla su altında kaldı. Mahallede sürekli tedavi altında olan iki hasta köyde mahsur kaldı. Mahsur kalan köylülerin araması sonucu olay yerine giden Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, ilçe turizmi açısından önemli bir yer olan kaplıca ve dinlenme tesislerinin afete uğramasının kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Kığrmızıçiçek, "Burayı yurt içinden ve dışından yılda 10-15 bin kişi ziyaret ederdi. İlçe ekonomisine önemli bir katkısı vardı. Ancak uyarılarımıza rağmen mermer ocağından çıkan hafriyatın bu bölgeye dökülmesi sonucu oluşan heyelan kaplıca ve tesisleri yuttu. Ayrıca Ustalar Mahallemizin yol ve köprüsü ise oluşan göl altında kaldı. Köylülerimiz mahsur kaldı. Bir an önce yol açılmalı ve kaplıcaların faaliyete geçirilmesi girişimlerinin başlatılması lazım" dedi.
Milli Emlak'a ait kaplıcaları 3 yıllığına kiralayan Ali Haydar Gül ise, toprak altında kalan tesislere her yıl masraf yaparak faal durumda tuttuklarını dile getirerek, "4 binada 12 odada bulunan 45 yatak kapasiteli otel ve dinlenme tesisleri şu an tamamen toprak altında kaldı. Kaplıcalarımıza günübirlik 150-200 kişi gelirdi. Tesisin eski haline getirilmesi yüklü bir maliyet gerektiriyor. Kaplıcalarımız şifalı suları ile çevrede çok iyi bir üne sahipti. Aynı yerde Moro Sur diye adlandırılan ayrıca
insanların gelip, mum yakarak niyaz dağıttıkları ziyaretimiz de toprak altında kaldı" diye konuştu.
Ustalar Mahallesi'nde dolmuşçuluk yapan Kemal Kılıç da, Fatma Kılıç ile yatalak ve kalp hastası olan Hasan Gülen olmak üzere sürekli tedavi gören hastaların köyde mahsur kaldıklarını belirterek, bir an önce yetkililerin yollarını yapmaları çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim