Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti
Tunus Başbakanı, muhalefet lideri Şükrü Belayıd’ın öldürülmesinden sonra ortaya çıkan siyasi krize cevap olarak yeni bir koalisyon oluşturmaya çalışıyordu. Cibali, Genel sekreterliğini yaptığı ılımlı İslamcı parti Nahda Hareketi’nin, teknokratlardan oluşan bir kabine oluşturma planını desteklemediği takdirde başbakanlık görevinden istifa edeceğini belirtmişti.
Muhalefet lideri Şükrü Belayıd’ın 6 Şubat’ta suikasta uğraması, ülke genelinde şiddetli protestolara ve Tunus’un koalisyon hükümetinde istifalara sebep olmuştu.
“HALK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATILDI”

Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cibali, “Girişimim başarılı olmadığı takdirde istifa edeceğim sözünü vermiştim ve bunu yerine getirdim” dedi.

Attığı adımı “büyük bir hayal kırıklığı” olarak değerlendiren Hammadi Cibali, “Tunus halkına verdiği sözü yerine getirmek için” görevinden çekildiğini söyledi.
Halkın siyasi sınıf tarafından hayal kırıklığına uğratıldığını dile getiren Cibali, güvenin geri kazanılması gerektiğini vurguladı.

Cibali, “Benim girişimimin başarısız olması, Tunus’un veya devrimin başarısız olduğu anlamına gelmiyor” ifadelerinde bulundu.

Tunus‘ta iki sene önce Yasemin Devrimi adı verilen halk hareketleri sonucu, 23 yıl boyunca ülkenin başında olan otokrat lider Zeynel Abidin Bin Ali devrilmişti. Daha sonra Tunus’ta geçici bir hükümet kurulmuş ve ardından ilk demokratik seçimler düzenlenmişti. Hammadi Cibali, düzenlenen seçimler sonucu 2011 yılının Aralık ayında başbakanlık görevine atanmıştı.

Editör: TE Bilişim