Yolcu otobüsü şarampole devrildi: ölü ve yaralılar var Yolcu otobüsü şarampole devrildi: ölü ve yaralılar var
 Sivas Tenekeciler ve Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Ömer Işık, Sivas’ta tüp bayilerinin yanı sıra bakkal ve benzeri işyerlerinde de tüp satışının yapıldığını ifade ederek, bu durumun yasak olduğunu söyledi.
Sivas’ta doğalgaz kullanımının yangınlaşması üzerine faaliyet gösteren tüp bayilerinin dükkanını kapatmaya başladığını ifade eden Işık, baş bayilerin ve tali bayilerin bir bir işyerlerini kapatarak farklı meslekler icra etmeye başladığını söyledi. Bayilerin azalmasıyla birlikte piyasada ehliyetsiz kişilerin tüp gaz satmaya başladığını kaydeden Işık, tüp gaz bayileri dışında satışı yapılan ehliyetsiz kişilerin halkın can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğunu dile getirdi. LPG piyasası kanunun da açıkça ifade edildiğini dile getiren Işık, kanunda belirtilen yerler dışında tüp gaz satışının yasak olduğunu belirterek, usulsüz bir şekilde mahalle aralarında ve küçük yerlerde tüp gaz satışı yapılamayacağını söyledi. 
Tenekeciler ve Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Ömer Işık, “Sivas’ta doğalgaz kullanımının yaygınlaşması en fazla tüp bayilerini etkilemiştir. Kendim imkanları ile ayakta kalmaya çalışan bayilerin birçoğu işlerin azalması ve maliyetlerin artması nedeniyle dükkanını kapatmak zorunda kalmıştır. Sivas’ta 20 civarında bayı tüp satışı yapmaktadır. Tüp bayilerinin en büyük sıkıntılarından birisi de bakkal ve benzeri yerlerde ehliyetsiz olan insanların tüp satışı yapmasıdır.” ifadelerini kullandı.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim