Grup Kehribar Yeni Şarkısı ''Zeytin Dalı''nı Yayınladı Grup Kehribar Yeni Şarkısı ''Zeytin Dalı''nı Yayınladı
  Antalyalı firma Türkiye'de yerleşik yabancıların talebi üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne krematoryum (cenazenin yakıldığı yer) projesi sundu. Alanya'da bulunan Concordia Cenaze Hizmetleri Sahibi Hatice Dolphijn ise 7 yıl içinde çok sayıda yabancının defin işlemlerini yapmasına rağmen sadece bir kaçının öldükten sonra cesedinin yakılmasını istediğini ifade etti.
İMAM İSTİYORLAR
Yüzlerce turistin bıraktıkları vasiyette kefenlenmek istediklerini ve cenaze duasının imam tarafından okunmasını talep ettiklerini söyleyen Hatice Dolphijn, "Müslüman geleneklerine göre kefenlenip gömülmek istiyorlar. Biz imamlara bu vasiyeti iletiyoruz ama maalesef gelmiyor hocalarımız" dedi.
AVRUPA PAHALI
Avrupa'da cenaze törenlerinin tabutu ile birlikte 8 bin Euro’ya malolduğunu kaydeden Hatice Dolphijn, şöyle konuştu: "Türkiye'de mezarlık parası bedava, cenaze hizmetleri ucuz. Avrupa'da yakılmasının en önemli sebebi cenaze törenini ucuza maletmek yani maddiyat. Türkiye'de böyle birşey söz konusu değil. Akdeniz ve Ege bölgesinde krematoryuma ihtiyaç yok. O kadar yoğunluk yok. Yoğunluk olsa idi Ankara'da bulunan krematoryum çalışırdı ki, kapanmış vaziyette yıllardır duruyor. Çünkü fazla talep olmadığından dolayı."
850 DERECE ISI
Avrupa'da bile krematoryumların 3 ya da 4 haftada bir açıldığına dikkat çeken Hatice Dolphijn, şunları söyledi: "Cenazelerin yakılması için 850 derece gibi yüksek ısı ve bunun yanında maliyet gerekiyor. Bu nedenle cenazeler morglarda bekletilir ve belli bir sayıya ulaşınca 3 ya da 4 haftada bir aynı gün hepsi yakılır. Ülkemizde bunun maliyetinin altından kimse kalkamaz.” 

Editör: TE Bilişim