Antikacılar Çarşısı’nı Hizmete Sunuldu Antikacılar Çarşısı’nı Hizmete Sunuldu


Ünlü Ressam Gülay Alpay, NY Times Meydanı’nda halka açık interaktif performansında herkesin fırça kullanarak resmine ortak olmasını sağladı. Binlerce katılımcının ilgisini çeken interaktif çalışma, 50 metre ipeğin üzerine boyalar sürülerek 2 saatte tamamlandı.

’’ÇOK BOYUTLU BİR ÇALIŞMA OLDU’’

Resmin kısa sürede tamamlanmasının katılımın oldukça yüksek olmasına bağlayan Alpay, İHA’ya yaptığı açıklamada, "Çok boyutlu bir çalışma oldu. Resim katılımcılar ile tamamlandı. Çevrenin renkleri ve enerjisi ile 50 metrelik resim güçlü ifadeler kazandı. Burada anlatmak istediğim; çok renkli, çok sesli ve çok boyutlu sanatın birleştirici gücünü vurgulamaktı. Sanat sevgi ve içtenlikle yapıldığında, paylaşımlar ve interaktif katılımlarla çok geniş kitleler tarafından katılım ve ilgi buluyor.Yaptığımız eserde herkesten bir parça bulmak mümkün" dedi.

Yapılan resmin en büyük özelliği ise elbise olarak bir insan tarafından giyebilmesi. Alpay, aynı çalışmayı Türkiye’de de yapmayı planladıklarını belirterek, çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Editör: TE Bilişim