Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
  Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, İran’ın Tebriz kentine 59 kilometre mesafedeki Ahar kasabasında meydana gelen 6,2 şiddetindeki deprem ardından 2 TIR dolusu yardım malzemesinin ve bir öncü aracın bölgeye gönderildiği bildirildi. Bölgeye ulaşan ekiplerin yardım malzemelerini dağıtmaya başladığı kaydedilen açıklamada, bölgeye ulaşan ilk uluslararası yardım kuruluşunun Türk Kızılayı olduğu ifade edildi. Gürbulak Sınır Kapısı’ndan İran’a geçen ve afetin merkez üssü Tebriz’e ulaşan Türk Kızılayı Kuzey Anadolu (Erzurum) Bölge Afet Yönetim Merkezi’nden uzman ekiplerinin İran Kızılayı yetkilileri tarafından karşılandığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Resmi görüşmeler sonrasında depremden en fazla etkilenen Ahar ilinin Bermiz ilçesine giden ve burada incelemelerde bulunan ekiplerimiz gıda, içme suyu, battaniye ve mutfak setinden oluşan insani yardım malzemelerini çadırda kalan depremzedelere dağıttılar. Şehir merkezlerinde depremin etkisinin fazla olmadığını, köylerde ise ciddi boyutta hasarlar oluştuğunu tespit eden Türk Kızılayı uzman ekipleri, yardımları diğer köylere ulaştırmak için faaliyetlerine devam ediyor. İran’dan gelecek uluslararası yardım çağrısına karşı da hazırlıklı olan Türk Kızılayı, talep gelmesi halinde bölgeye daha fazla yardım malzemesini ulaştırmayı amaçlıyor.”

İzmir haber
Editör: TE Bilişim