Açık su yüzme yarışmasına rekor katılım Açık su yüzme yarışmasına rekor katılım
7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Enduro Şampiyonası 7 Eylül Cumartesi günü Urla Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun verdiği start ile başladı.
8 Eylül Pazar günü Titus Feronia Doğa ve Motor Sporları Tesisi’nin zorlu parkurunda yapılan yarış heyecanlı ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Motor severlerin büyük ilgi gösterdiği yarış sonunda dereceye girenler kupayla ödüllendirildi. Şampiyonada geçen yıl Transanatolia Rallisi'nde geçirdiği kazada hayatını kaybeden “Çöl Kaplanı” lakaplı Kemal Merkit de unutulmadı. Merkit, anısına verilen kupayı Kunter Kuşçu kazandı.
Yarışmada E1A sınıfında Mustafa Özkeskin birinci, Ersoy Uzun ikinci ve Gökhan Keskin üçüncü oldu. E1B sınıfında Görkem Yapracık birinci olurken, Bülent Öztürk ikinciliği aldı. E2A sınıfında Kunter Kuşçu birinci, Sinan Memnun ikinci ve İbrahim Ercansungur üçüncü oldu. E2B sınıfında İslam Yıldız birinci olurken, Mehmet Sağlam ikinci ve Murat Erşahin üçüncülüğü kazandı. E3A sınıfında yarışı Serkan Özdemir birinci, Kozlu ikinci ve Sıtkı Tuğcu da üçüncü olarak tamamladı. E3B sınıfında Bayram Dinç birinci, Süleyman Aydın ikinci ve Nedim Tulu üçüncü oldu. EH sınıfında Osman Bulut birinci, İsmail Cem Tunç ikinci ve Tolga Orhan üçüncü oldu. Şampiyonaya katılan tek kadın sporcu olan ve yarışta geçirdiği kazada yararlanan Nazire Peker’e de katılımından dolayı kupa verildi.
Kupa törenine katılan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, motorsiklete gönül vermiş sporcuları Urla’da ağırlamaktan ve Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Editör: TE Bilişim