Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti
Suriye'deki olaylardan kaçarak Güveççi köyüne gelen Suriyeliler ve Güveççi köyü sakinleri, Suriye askerlerinin, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü karşısında bulunan Suriye'nin Hırbitçöz köyü yakınlarındaki Türkiye sınırına gün boyu mayın döşediklerini iddia ettiler.
Sınırın iki yakasında da gün boyu askeri hareketlilik ise hiç azalmadan sürdü. Suriye askerleri, Sınırın Suriye tarafında sınır boyunca dolaştı. Hırbitçöz köyündeki gözetleme kulesine ve köydeki inşaatlara yerleşen Suriye askerleri, gün boyu Türkiye sınırını gözetlediler. Türkiye tarafında ise Türk askerleri ve sınır birlikleri gün boyu devri attılar.
Suriye'deki olaylardan kaçarak Güveççi köyüne gelen Suriyeliler ise, Suriye ordusunun tank ve zırhlı silahlarını Hırbitçöz köyünün Türkiye topraklarından görünmeyen kısmında sakladığını iddia ettiler. Suriyeliler, Suriye ordu birliklerinin Türkiye sınırına askeri takviye yaptığı da belirttiler.  Bu arada, Hırbitçöz köyünün Türkiye sınırına en hakim tepesinde bulunan bir evin çatısında da mevzi alan Suriyeli keskin nişancılar göze çarpıyor. Ağır makineli tüfeklerle donatılmış Türk zırhlı araçları ve sınır devriyesi gören Türk askerleri ise, sürekli olarak sınırı ikiye ayıran yol üzerinde devriye görevi yapıyor.
Editör: TE Bilişim