Karşıyaka Belediyesi’nin “Gazozuna var mısın” sergisi ziyarete açıldı Karşıyaka Belediyesi’nin “Gazozuna var mısın” sergisi ziyarete açıldı
Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA) tarafından ‘Aktif Şehir’ sertifikası ile ödüllendirildi. Budapeşte’de gerçekleşen törenle ödülü teslim alan Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de bu sertifikaya layık görülen ilk ve tek kurum oldu.

Dünya genelinde, potansiyel taşıyan kentlerdeki sosyal, sportif ve kültürel yaşamda hareketi artırmak ve o kentin halkını da etkinliklerin başrolüne çıkartmak için çalışmalar yürüten Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA), Karşıyaka Belediyesi’ni ‘Aktif Şehir’ sertifikasıyla ödüllendirdi. Temmuz ayında açıklanan büyük ödül, 17 Ekim’de Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Vigoda Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, TAFISA Başkanı Prof. Dr. Ju-Ho Chang tarafından takdim edildi. Avustralya’dan Kanada’ya kadar pek çok ülkeden katılımın olduğu organizasyonda, Karşıyaka heyeti büyük ilgi gördü.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özel ve Kadri Bilgin öncülüğündeki heyet, törenin ardından Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçiliği’ni de ziyaret etti.

Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından TAFISA’ya sunulan ve Aktif Şehir sertifikasının alınmasında etkili olan çalışmalar arasında halk koşuları, bisiklet yarışları, açık alan spor etkinlikleri gibi çeşitli organizasyonlar yer aldı. Bu faaliyetler, TAFISA tarafından ‘iyi uygulama örneği’ olarak gösterildi.

Aldığı sertifikayla, TAFISA’nın üç aşamalı Aktif Şehir uygulamasının ilk basamağını geçen Karşıyaka Belediyesi, bundan sonraki süreçte Aktif Şehir Stratejik Eylem Planı’nı tamamlayarak daha geniş halk kitlelerinin katılacağı organizasyonlar planlayacak. Uygulamanın tüm aşamalarının gerçekleştirilmesinin ardından Karşıyaka, global aktif şehirler arasındaki yerini alacak.



Aktif şehir çalışmalarının Karşıyaka’ya dünya çapında büyük prestij sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızı önce Avrupa'ya sonra da tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. Aktif Şehir de Karşıyakamızın dünya çapındaki marka değerini güçlendirecek çok önemli uygulamalardan biri.

Bu ödül bize büyük prestij sağlayacak. Biz, halk için etkinlik yapan ve bu organizasyonlarda da halkı direk işin içine katan bir belediyeyiz. Bu duruşumuzun ödüllendirilmiş olması çok anlamlı. Bundan sonra düzenleyeceğimiz uluslararası organizasyonlar sayesinde hem Karşıyakamızın hem de İzmirimizin tanıtım potansiyeli daha da artacak. Kentler arasındaki sosyal ve kültürel alışverişler ile turizmin gelişmesine de olanak sağlanacak” dedi.


Editör: TE Bilişim