Ege Üniversitesi() “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Konferans Salonu’nda, “Milli Mücadelede Türk Kadını” konulu konferans gerçekleştirildi. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Türkyılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Sunlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Dinçer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı

Milli Mücadele Dönemi’nde Türk kadınları ve Atatürk’ün Türk kadınlarıyla olan iletişiminin önemine değinen Öğretim Görevlisi Türkyılmaz, o dönemdeki kadın cemiyetlerine, mitinglere ve kahraman Türk kadınlarının yaptığı fedakarlıkları anlattı. Öğretim Görevlisi Türkyılmaz, “Yeni Türk devletinde kadınlarımız çalışma hayatıyla, eğitim hayatıyla toplumun can damarı, kalbi, ruhu, beyni oldu” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim, ekonomi başta olmak üzere her alanda kadınlara verdiği önemi ve toplumda kadınların görünürlüğünün artırılmasında öncü olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Türkyılmaz, Atatürk’ün ‘Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadın eseridir’ sözüne vurgu yaptı.

Konuşmasına, Atatürk’ün ‘Ben dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ulusunda Anadolu kadınından daha çok çalıştım, daha fazla emek verdim diyemez’ sözüyle devam eden Öğretim Görevlisi Türkyılmaz “Kadınıyla, erkeğiyle daha ismini söyleyemediğim birçok kahramana teşekkür ediyorum ve Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Konferansın sonunda kısa bir konuşma yapan Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Sunlu, Öğretim Görevlisi Zeynep Türkyılmaz’a “Teşekkür Belgesi” verdi.

Editör: TE Bilişim