Konut satışları azaldı, konut kredisi borçlanmaları arttı Konut satışları azaldı, konut kredisi borçlanmaları arttı
 Başbakanlık Basın Müşavirliği, Başbakan Erdoğan'ın Bursa'daki "Twitter, mwitter kökünü kazıyacağız" sözlerine açıklık getirdiler. Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda  kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı  linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların  uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz  konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda  Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter  yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme  biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın  mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden  başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş  bulunmaktadır."

Editör: TE Bilişim