Ekonomik Sorunlar Bipolar Bozukluğu Tetikliyor! Ekonomik Sorunlar Bipolar Bozukluğu Tetikliyor!
 Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’in, 5 Aralık 2012 tarihinde doğan ve adı sadece “Uğur” olan, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm çocukların anaokulundan üniversiteye kadar eğitimlerini ücretsiz olarak karşılayacağı “Uğur’lu Bebekler” basına tanıtıldı. “Hepsi çok tatlı, hepsi birbirinden çok farklı bebeklerin ortak özellikleri 5 Aralık 2013 yılında ilk yaş günlerini kutlayacak olmaları” diyerek sözlerine başlayan Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Servet Özkök, “Uğur Dershanalerinin kuruluşunun 45. yılı nedeni ile kurumumuzun başkanı sayın Enver Yücel tarafından düzenlenen bir kampanya. 5 Aralık tarihinde doğan ve normal doğum yapan, sezaryanı sadece tıbbi gereklilikle doğumu gerçekleşen bebeklerimize ömür boyu eğitim imkanı tanıyoruz. 24 bebeğimiz var. Şu an 19 tanesi katıldı. 3 tane kız Uğur bebeğimiz var. Bebeklerimiz eğitim hayatlarının başladığı anaokulundan başlayarak, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimlerine kadar tüm eğitimlerini Uğur Dershanesi karşılayacak” diye konuştu. Özkök, Diyarbakır, Samsun, Karadeniz Ereğlisi, Mardin, Batman, Bursa gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bebeklerin olduğunu, bebeklerin isimlerinin Uğur olmasının farklı hikayeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

BURS VERMEYE DEVAM
Türkiye’de farklı bir ödül veya burs töreninde biraya gelindiğini, bebeklerin çok şanslı olduğunu, anne ve babaları kutladığını belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Hizmette 45 yıl çok uzun bir süre. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın ilki Özel Uğur Dershaneleridir. 45 yıllık süre içinde ne yapalım derken, aklıma, eğitimci olmamızdan dolayı böyle bir proje geldi. Bugün doğan bebeklerin isimlerini Uğur verenlere bir ömür boyu eğitimleri ile ilgili burs verelim istedik. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak anaokulundan üniversiteye kadar her yıl çok burs veriyoruz. Bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi’nin 15. Yılını, önümüzdeki yıl Bahçeşehir Kolejleri’nin 20. yılını kutlayacağız” şeklinde konuştu.

45 UĞUR KÜTÜPHANESİ AÇILACAK
45. kuruluş yılına özgü, 45 bölgede, 45 kütüphane de açılacağını belirten Yücel, “Şu anda 50 bine yakın kitabımız toplanmış durumda. 45 ihtiyaç olan okulda, Uğur Kütüphaneleri kurulacak” dedi. Yücel, “Bugün ömür boyu ücretsiz eğitim hakkı kazanan bebeklerimiz eğir ileride kendi kurumlarımızın dışında okumak isterse, istediği bölüm bizde yok ise, o öğrencilere de burs sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.




ASGARİ ÜCRETLE OKUTMAM ZORDU
Bursa’dan gelen bir anne, ‘Kesinlikle böyle bir şey beklemezdim. Bebeğim uğuru ile geldi. Bu değişen eğitim öğretim şartlarında gerçekten çok şanslıyız. İlk bebeğim Uğur, bize ve kendisine uğur getirdi” dedi. İstanbul’dan gelen bir anne, “İlk duyduğumda inanmadım. İletişme geçtiğimde gerçek olduğuna inandım” dedi.
Tüm çocukların okumaya imkanı olmasını, eğitim ve okumanın çok iyi bir şey olduğunu söyleyen Diyarbakır’dan oğlu Uğur ile gelen anne, “Özgürlüğün çok önemli bir yeri var. Ben ilkokulu okuyabildim. Bizim köyde ilkokul dışında başka okul yoktu. Ben bunları yaşadığım için çocuklarımın eğitimsiz kalmamasını istiyorum” dedi. Uğurun babası ise “Çok mutluyum. Asgari ücret ile çalışıyorum. Bu imkanlarla okutman zordu. Böyle bir imkan elimize geçtiği için mutluyuz. Teşekkürler” diye konuştu.
BUEK başkanı Enver Yücel’in burs kazanan bebeklere tam altın ve annelerine ise çiçek hediye etmesi ile basın toplantısı son buldu.

Editör: TE Bilişim